Logo

Dampet makrel med spinat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dampet makrel med spinat

 
Makrel er sommerfisken frem for nogen anden. Den bedste kvalitet og den største fangst er i juni, juli og august. I vintermånederne findes makrel dybfrossen
Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min. Kogetid: ca 10 min. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
4 små makreller
1 løg

1 bdt persille
2 tsk salt

6 hele peberkorn
1 laurbærblad
1 citron

500 g frisk spinat eller 1 pakke dybfrossen på 250 g
100 g smør

reven muskat
3-4 spsk piskefløde
2 hårdkogte æg

 
* Tilberedning
1. Rens og fileter fisken.
Bring ½ liter vand i kog med skivet løg, 2-3 persillekviste, salt, peber, laurbærblad og citronskiver.
Kom fisken i og lad den koge ved meget svag varme i 10 min.

 
2. Skyl spinaten godt i flere hold koldt vand.
Damp den herefter i 2-3 spsk i smør i en gryde.
Hæld fløden i, varm igennem og smag til med salt, peber og reven muskat.
Bruges der frossen spinat optøs den direkte i det smeltede fedtstof og fløden.

 
3. Smelt resten af smørret og kom hakket persille og hakket, hårdkogte æg i.
Lad det blive varmt.

 
4. Anret fisken på et varmt fad.
Læg de godt afdryppede makrelfileter herpå.

Hæld det varme æggesmør over og server retten med nykogte eller brasede kartofler.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.343 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her