Logo

Dauphine-kartofler - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dauphine-kartofler - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Det kræver lidt tålmodighed, men man kan til gengæld være helt sikker på at imponere hele selskabet. De er særligt fine til fjerkræ og vildt.
Forberedelsestid 30 min. Tilberedning 1 time. Krævende. Giver 10 stk.

 
# Ingredienser
1 kg melede kartofler
olie, til dybstegning

 
OPBAGT DEJ
50 g smør
70 g hvedemel
2 æg, let sammenpiskede

 
* Tilberedning
1. Kartoflerne skrælles og skæres i ensartede stykker.
Læg dem i en stor gryde saltet vand.
Kartoflerne simrer i 30-35 min, eller til de føles møre ved et stik med en skarp kniv.
Hæld vandet fra.

 
2. Kartoflerne stilles tilbage på blusset og damper godt af.
De pureres – se Kokketeknikken nederst.
Pureen lægges i en skål, holdes varm under låg og stilles til side.
En frituregryde, wok eller en sauterpande fyldes en tredjedel op med olie.
Olien varmes op til 170 °C.

 
3. Opbagt dej:
Smørret blandes med en knivspids salt og 10 dl vand i en tykbundet gryde.
Blandingen bringes i kog, og tages derpå straks af blusset.
Tilsæt melet på en gang, og rør kraftigt med en trægrydeske.
Gryden sættes tilbage på blusset, og der røres til massen samler sig og slipper grydens sider.
Gryden tages igen af blusset, og massen afkøles.

 
4. Æggene piskes i dejen. Tilsæt kun en lille smule ad gangen.
Dejen vil blive lidt tyndere, når ægget tilsættes, men vil samle sig igen under fortsat piskning.
Det er muligvis ikke nødvendigt at tilsætte al æggemassen.
Hold inde, når dejen slipper skeen nemt.

 
5. Den opbagte dej røres sammen med kartoffelpureen, og der smages til med salt.
Når dejen er afkølet, formes den til små kugler, ca. 3 cm i diameter.
Kuglerne dybsteges nogle få stykker ad gangen.
De er færdige, når de har opnået en gylden farve.
Kuglerne serveres omgående.
 
Kokketips Hvedemelet kan erstattes af fuldkornsmel i denne opskrift.

 
Kartoffelpuré
Kartofler kan pureres på forskellige måder.
Brug dog aldrig en blender; det vil gøre mosen slimet.

Dauphine-kartofler - bedst på Kogebog.dk 💘

En si holdes fast over en skål, og de kogte kartofler presses igennem sien ved hjælp af en træske.
Dauphine-kartofler - bedst på Kogebog.dk 💘 

Brug en såkaldt kartoffelkværn der moser kartoflerne, mens der drejes på et håndtag.
Dauphine-kartofler - bedst på Kogebog.dk 💘 

Pres de kogte kartofler gennem en kartoffelpresser; en slags overdimensioneret hvidløgspresser.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.466 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her