Logo

Estragon, fransk - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Estragon, fransk - info

Smagen af Estragon kender vi især fra bearnaisesauce og franske saucer. Bladene er aromatiske med en lakridslignende smag. Find info og opskrifter HER 


Estragon, fransk. Engelsk: Tarragon, French. Latin: Artemisia dracunculus

 
Sæson: Dansk: hele året. Import: hele året

 
Holdbarhed: 2-4 dage ved 2-4 °C

 
Anvendelse: Fjern bladene fra stilken, da stilken har en meget skarp smag. Skal du bruge estragon til kryddereddike, så lad af dekorative hensyn bladene blive på stilken.
Specielt velegnet til fisk, kylling og saucer, såsom bearnaisesauce.

 
Frysning: Ja, hakkes før frysning (uden stilk). Smuldres uoptøet lige inden brug i en plastpose.

Estragonen er en 100-125 cm høj plante af kurveblomst- familien med smalle, lancetformede, mørkegrønne blade og uanselige blomster.
Den franske estragon er i familie med den russiske, men den bør ikke anvendes som erstatning for den franske.


Estragon er en staude med en opret, svagt forgrenet vækst. Den dyrkes for sine karakteristiske, anis-duftende blad, en duft, der i øvrigt ændres under tørring. Navnet estragon stammer via fransk fra latin: dracunculus = "lille drage". Stavemåden Esdragon er udbredt, men ikke anerkendt af Dansk Sprognævn.

 
Det er de unge skud og blade, der anvendes som en meget aromatisk og velsmagende krydderurt med en sødlig, let lakridsagtig smag.
Det er estragonen som giver den velkendte smag til bearnaisesauce.

 
Se også Estragon, ukrainsk

 
Opskrifter med Estragon, fransk

 
Tilbage til Råvarer.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.206 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her