Logo

Estragoneddike

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Estragoneddike 

 
Tilbehør. Let at lave. Lav pris. (4 personer) Arbejdstid: 15 min. Trækketid: mindst 14 dage

 
# Ingredienser til Estragoneddike:
6-7 dl (hvid) vineddike
3 dl friske estragonblade
*
Sådan laves Estragoneddike:
1. Klip eller skær de bløde topskud af, de skal ikke bruges her.
Skyl estragonkvistene koldt og ryst dem tørre.
Nip bladene af stilkene.

 
2. Fyld dem på en flaske, der skal være mindst halv fuld af blade.

 
3. Hæld en god vineddike over. Farven er underordnet, men hvid er mest almindelig i forbindelse med estragon, fordi estragon klæder lyse retter.
Luk med korkprop eller cellofan, ikke med metal, det misfarver eddiken.

 
4. Lad eddiken stå, gerne i solen i mindst 14 dage, før der bruges af den.
Man kan si eddiken, men det er ikke nødvendigt her.

 
Tips: Velegnet i salat- og grillmarinader, i mayonnaise- og cremefraichesalater og i retter, der skal have en ekstra accent af estragon. Hvis der bruges tørret estragon, skal eddiken sies, når trækketiden er gået. Estragoneddike kan holde i årevis.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.550 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her