Logo

Fabelagtige desserter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Fabelagtige desserter

Fx Hindbær Ostekageblomster (se opskrift)

 
En fabelagtig dessert vil give et specielt præg på ethvert måltid og Kogebog.dk's kollektion vil helt sikkert tilfredsstille enhver smag. Du vil forundres over variationen af desserter - kager, tærter, souffleer og mousser - og de talrige aromaer såsom vanilla, karamel, kirsebær, peanut-smør, æble, jordbær, ahorn og selvfølgelig chokolade!

 
Succes i et køkken er ofte et spørgsmål om varsom organisering og forberedelse. Før du begynder på en opskrift, så gennemlæs instruktionerne grundigt, samt derefter alle ingredienserne og udstyret. Brug ikke erstatninger for ingredienserne, medmindre det direkte anbefales i opskrifterne.


Erstatninger kan ændre den delikate balance af ingredienserne og resultatet kan blive mindre vellykket.
Hvis du mestrer de følgende kundskaber i tilberedningen af desserter vil det sikre succes hver gang.

 
BAGETIPS
Opmål alle ingredienser forsigtigt og nøjagtigt. For at måle mel op, hældes det op i et rent målebæger med en ske og overfladen jævnes ud med en spartel (ryst eller slå det ikke ned i bordet).
Brud den størrelse der er nævnt i hver opskrift og forbered formen som beskrevet. Den forkerte størrelse form kan resultere i at desserten brænder på i kanterne eller synker i midten .
Ovntemperaturer kan variere afhængigt af ovnmodel og fabrikat, så du skal holde godt øje med din dessert og for at kontrollere om desserten er gennembagt, skal du følge de instruktioner der er givet i opskriften.

 
GODE RÅD OM HVORDAN DU LAVER TÆRTEDEJ
Skær smørret, margarine eller smør ind i melet og saltet ved brug af en tærtedejsblander eller to knive, indtil blandingen danner ærteformede stykker.
Tilsæt væske, 1 spiseskefuld ad gangen, vend en gaffel igennem, indtil dejen er fugtig nok til at holde sammen når den bliver trykket sammen.

 
Fabelagtige desserter 


Hvis dejen er klæbrig og svær at håndtere, sættes den i køleskab indtil den er fast. Den letteste måde at rulle tærtedej ud på uden at det klæber er at bruge en kagerulle med mel på en et tærteklæde. Strø mel på kagerullen og tærteklædet før den tages i brug, og håndter derefter dejen med hurtige bevægelser. En sej tærtedej er ofte på grund af for meget mel i dejen eller for meget bearbejdning.

 

Fabelagtige desserter 


Rul dejen ud i en cirkel på 3 mm tykkelse og mindst 2½ cm større end tærteformen. For at overføre dejen til tærteformen, placeres kagerullen på den ene side af dejen.
Rul forsigtigt dejen over kagerullen en gang. Løft forsigtigt kagerullen og dejen og rul dejen ud over tærteformen. Sæt dejen på plads på tærteformen med fingerspidserne og tryk forsigtigt på plads. Pas på ikke at trække eller strække dejen, da dette vil resultere i at dejen kryber under bagningen.

 

Fabelagtige desserter 


Ofte er en tærtedej "blindbagt", hvilket betyder at den er bagt før fyldet kommes i. For at forhindre at dejen svulmer op medens den bager, lægges folie ovenpå som fyldes med tørrede bønner eller keramiske kugler. Bag dejen indtil den er fast. Fjern folien og vægtene og returner enten dejen til ovnen for færdigbagning eller afkøl den fuldstændigt før fyldet kommes i.

 
PISKNING AF ÆGGEHVIDER
Æg skiller lettere når de er kolde, men æggehvider når deres bedste volumen hvis de har stået i stuetemperatur i 30 min før de piskes.
Når der piskes æggehvider, skal det altid sikres at skålen og piskerne er helt rene og tørre. Det mindste spor af blomme, vand eller fedt kan forhindre hviderne i at opnå maksimal volumen. For at få de bedste resultater skal der bruges en rustfri stål- eller glasskål (plastikskåle kan have et olieagtigt lag, selv efter gentaget rengøring.)
Pisk hviderne langsomt indtil de skummer og sæt derefter hastigheden op. På dette tidspunkt kan der tilsættes lidt salt og tvekulsurt natron for at stabilisere hviderne.
Der må ikke piskes for meget da de ellers kan blive tørre og klumpe sammen.
Pisk æggehviderne til den ønskede konsistens. For at få bløde toppe fra æggehviderne, skal de have dryppende men bestemte forhøjninger. For at få stive forhøjninger, løftes piskerne op fra æggehviderne; stive forhøjninger skal forblive på overfladen, og blandingen må ikke glide rundt når skålen vippes.


Fabelagtige desserter

 

Vend øjeblikkeligt de piskede æggehvider i en anden blanding så volumen ikke mistes; der må ikke piskes eller røres.

 
OPLØSNING AF GELATINE - HUSBLAS
For at opløse gelatine uden smag med held, strøs en pakke gelatine over 6 cl kold væske i en lille gryde. Lad den stå i 3 min for at blive blød. Omrøres ved svag varme omkring 5 min eller indtil gelatinen er fuldstændig opløst.
Kør en finger over skeen for at tjekke om der uopløst gelatine.
Hvis den er blød, er gelatinen fuldstændig opløst; hvis den føles grynet, varmes den lidt længere, indtil den er blød.


Fabelagtige desserter 

 
PISKEFLØDE
For at få de bedste resultater når der piskes piskefløde, skal fløden, skålen og piskerisene afkøles - det kolde holder smørret i fløden fast samtidig med at det øger volumen.
For at få optimal volumen piskes fløden i en dyb smal skål. Som en regel giver 25 cl piskefløde 50 cl flødeskum. Derfor skal det sikres at skålen er stor nok til at kunne rumme den øgede volumen. Pisk fløden indtil der dannes bløde toppe. For at tjekke, tages piskerisene op fra flødeskummet; blandingen skal danne dryppende men bestemte forhøjninger. Der må ikke piskes for meget da fløden ellers klumper eller bliver til smør.

 

Se alle de bedste opskrifter med Dessert

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.162 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her