Logo

Fasan i svampesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fasan i svampesauce

 
Stegte fasaner serveret med en pikant svampesauce og pommes duchesse. Fasaner er dejlige vildtfugle stegt på klassisk maner.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 1¼ time. Ikke særlig fryseegnet.

 
# Ingredienser
2 unge fasaner
salt og peber

2 bdt persille
1 løg
1 tsk olie
2 tsk lys sennep
1 tsk paprika

100 g bacon i skiver


Endvidere:
50 g smør

1 spsk olie
1 dl bouillon
250 g champignoner
1 dåse flåede tomater
2 dl fløde

 
* Tilberedning
1. Gnid de istandgjorte fasaner ind- og udvendigt med salt og peber.

 
2. Bland finthakket persille, hakket løg, olie, sennep og paprika.
Smør det på fasanerne.
Læg baconskiver omkring fuglene; bind om dem med bomuldsgarn.

 
3. Brun fuglene i 30 g smør og 1 spsk olie på alle sider.
Dæmp varmen og hæld 1 dl bouillon i.
Lad dem stege under låg i 45 min.

 
4. Rist imens champignonerne i resten af smørret i en gryde.
Kom flåede tomater med væde heri og lad det snurre 5 min.
Tilsæt fløden og drys med salt og peber.
Hæld lidt af skyen fra fasanerne i svampeblandingen og lad det koge godt sammen.
Smag saucen til.

 
5. Del fasanerne i kvarte.
Hæld lidt af saucen over og server resten til sammen med kartoffelkroketter.

 
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en grøn salat HER
En rødkålssalat kan også serveres til, se opskrift her
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info og Rensning af fuglevildt

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 8.538 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her