Logo

Grahamsskorper

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grahamsskorper 


Marmeladen og osten smager ekstra dejlig på et par hjemmebagte grahamsskorper. Bollerne kan naturligvis også spises nybagte.

ca. 20 stk. Hævetid: 1½ time. Bagetid: ca ½ time. Tørretid: ca 45 min.

 
# Ingredienser
5 dl mælk
100 g smør
50 g gær

1 spsk melis
500 g (9 dl) grahamsmel
350 g (ca. 6 dl) hvedemel

 
* Fremgangsmåde
1. Smelt smørret og hæld den kolde mælk i.
Rør gæren ud i den håndvarme væske.
Tilsæt sukker og grahamsmel.
Slå dejen sammen.

 
2. Ælt dejen på et melet bord med hvedemelet, til den er blank og smidig.
Lad den hæve, tildækket, et lunt sted i ca 45 min.

 
3. Slå dejen ned og ælt den let igennem.
Form den til ovale boller, der stilles på en smurt bageplade.
Lad dem efterhæve ½ time.

 
4. Bag bollerne i en varm ovn ved 200 °C i 25 min.
De skal kun være lysebrune.
Lad dem afkøle, inden de flækkes.
Derefter tørres de i ovnen ved 125 °C (ca. 45 min.).
De skal opbevares i en dåse med tætsluttende låg, ellers bliver de bløde.

 
INFO: I Sverige flækker og rister de Grahamsboller - og kalder dem »skorper«. Men bollerne kan naturligvis også spises nybagte.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.794 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her