Logo

Grydestegt kylling med agurkesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grydestegt kylling med agurkesalat


Gammeldags, grydestegt kylling med knasende agurkesalat. Præcis, som mormor lavede den. Vores opskrift er nem og giver en dejlig smagfuld ret - kan stærkt anbefales.

4-6 personer. Koge-/stegetid: ca. 1 time og 30 min.

 

# Ingredienser

1 stort bdt. persille
1 hel kylling (ca 1500 g)

1 tsk salt

peber

20 g smør (til stegning)
3 dl vand

1½ dl fløde (9%)
1½ spsk hvedemel (eller majsstivelse)
evt. gelé og kulør

Agurkesalat:

1 agurk

1 dl hvidvinseddike
½ dl vand

3 spsk sukker
salt og peber
Tilbehør: kogte kartofler

 
* Tilberedning
1. Kom persillen i kyllingen, bind lårene sammen med kødsnor, og krydr med salt og peber.

 
2. Brun kyllingen i en stegegryde.
Tilsæt vand, og lad den stege ca 1 time og 15-30 min. under låg.
Kyllingen er gennemstegt, når låret er nemt at løsne, og når kødsaften er klar.

 
3 Snit agurken i tynde skiver på et råkostjern.
Lav en lage af eddiken, vand, sukker, og lidt salt og peber.
Vend agurkeskiverne i lagen, og lad agurkerne trække i køleskabet, gerne i 1 time.

 
4. Tag kyllingen op, og skum skyen for fedt.
Rør melet ud i fløden, og rør det i skyen.
Kog saucen igennem, og smag til med salt, peber og evt. gelé.

Giv evt. saucen lidt farve med kulør.

 
Tips: Lav gerne agurkesalaten et par timer i forvejen, så den får ekstra smag.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 9.832 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her