Logo

Gule ærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gule ærter

 
En skøn og lidt glemt klassiker. Gule ærter er propfyldt med protein. Mættende. Fedtfattigt. Billigt. God ret til mange - server med flæsk og medister - sådan gør du.
Til 8 personer. Udblødningstid: 2-3 timer. Tilberedningstid: ca 1½ time.

 
# Ingredienser
500 g gule ærter (flækærter)
1½ liter vand
timian
1 kg stribet flæsk eller bov
4 gulerødder
20 skalotteløg
1 pastinak
½ rodselleri
8 kartofler
1 stor porre
salt, peber fra kværn
750 g grov medisterpølse
50 g smør

 
* Fremgangsmåde
1. Skyl ærterne og læg dem i blød i koldt vand 2-3 timer.

 
2. Bring dem i kog i udblødningsvandet.
Lad dem simre over svag varme. Skum grundigt.
Tilsæt timian efter smag, når der er gået ½ time.
Lad ærterne koge 1 time ialt, til de er møre.
Pisk dem kraftigt med et piskeris eller gnid dem gennem en sigte.

 
3. Læg kødet i en anden gryde og hæld så meget vand over, at det dækker.
Lad det koge ca 1 time.

4. Rens grønsagerne og skær dem i småstykker, der tilsættes kødsuppen det sidste kvarter.

 
5. Tag kødet op og hold det varmt.
Rør ærtemosen i suppen (fjern timiankviste).
Lad suppen koge op.


6. Hvis man ikke synes, suppen er tyk nok, kan du tilsætte lidt meljævning.
Smag suppen til med salt og peber.

7. Steg medisterpølsen sprød i smør på en pande.

 
8. Gule ærter serveres i dybe tallerkener.
Det kogte kød skæres i skiver og anrettes på et fad med stykker af medisterpølse.
Kødet spises separat med sennep og groft rugbrød til.

 
Tips: Skal det går lidt stærkt kan du bruge Møllerens Gule Ærter og følge anvisninger der.

 
INFO: Gule ærter er en klassisk dansk vinterret. Den hører til kategorien søbemad, som spises med ske og koges i en gryde. Gule ærter består af modne tørrede ærter, som koges møre sammen med en suppe kogt på kød og suppegrønsager. Det færdige resultat er en tyk gullig suppe, der spises med suppekødet og grønsagerne til.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

 
Se alle opskrifter på suppe HER
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 7.438 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her