Logo

Hare i rødvinssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hare i rødvinssauce

 
Hare i rødvinssauce er en rigtig efterårsret med alskens gode sager - både krydderier og rødvin. Servér sammen med kartoffelmos eller knuste kartofler...Til hverdag eller fest.
Til 6 personer. Tilberedningstid: 1¾ time. Ikke særlig fryseegnet

 
# Ingredienser
4 harelår eller 2 lår og 2 bove
100 g fersk spæk

50 g smør
salt og peber
6 knuste enebær
1 spsk tomatpuré
2 dl bouillon

3 dl rødvin
125 g bacon
125 g skalotte- eller miniløg
250 g champignoner

2 dl piskefløde
evt. maizenamel

 
* Tilberedning
1. Bind tynde skiver spæk om harestykkerne eller spæk kødet med strimler.
Smelt smørret i en stegegryde og brun harestykkerne på alle sider.
Krydr dem med salt, peber og knuste enebær.

 
2. Udrør tomatpureen i lidt af bouillonen.
Kom det i gryden med resten af bouillonen samt halvdelen af rødvinen.
Læg låg på gryden og lad det snurre i ca 1 time.

 
3. Rist baconskiverne gyldne og sprøde på en pande.
Tag dem op og svits du pillede, kvarte løg heri sammen med svampene.
Kom løg og svampe i gryden du sidste 5 min af stegetiden sammen med piskefløden og resten af rødvinen.


4. Lad retten koge igennem og jævn evt. hvis det er nødvendigt.
Smag til med salt og peber.

 
5. Anret kødet i et halvdybt fad.
Hæld lidt af saucen over og pynt med bacon.

 
6. Server med kartoffelmos eller knuste kartofler.
Kogte kartofler eller løse ris kan også serveres til, sammen med en salat.

 
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en af vores salater.
En rødkålssalat kan også serveres til, se opskrift her
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.662 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her