Logo

Jomfruhummere naturel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jomfruhummere naturel 

 

 
Forret. Arbejdstid: 20 min. Koge- og hviletid: 6-9 min. Middelsvær at lave. Høj pris. (4-6 personer)

 
# Ingredienser til Jomfruhummere naturel:
24 friske jomfruhummere
Kogelage pr. l vand:
¾ spsk groft salt
evt. ¼ tsk sukker
½ bdt dild

 
Pynt:
salatblade
frisk dild
citronbåde
Tilbehør: 1½-2 dl mayonnaise og ristet franskbrød
*
Sådan laves Jomfruhummere naturel:
1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand.
Bland rigelig lage i en stor gryde og kog den igennem et par min.

 
2. Læg jomfruhummerne i den spilkogende lage.
Dæmp varmen, så snart la­gen atter koger, og kog jom­fruhummerne ved svag varme under låg i 2-3 min., længst hvis det er store flotte eksemplarer.
Tag gry­den fra varmen.

 
3. Lad hummerne hvile 4-6 min. i kogelagen. Tag dem op.
Skyl dem evt. koldt, så løsner skallen lettere, men lad dem ikke ligge og flyde i vand, det går ud over smagen.

 
4. Vrid hovederne fra ha­lerne.
Pil halekødet ud af skallerne og fjern den mørke streng, det er tarmen.

 
5. Anret jomfruhummerne på et stort fad med grøn sa­lat, citronbåde og dild.
Rør eventuel hummersaft i mayonnaisen og server den til sammen med ristet franskbrød.

 
Tips: Ekstra lækkert er det at koge jomfruhummerne i en lys kyllingebouillon.
Sukkeret i kogelagen gør den ikke sød, men gør skal­len blødere og nemmere at løsne.
Cremefraichesauce, kold kan serveres til i stedet for mayonnaise.
Jomfruhummercocktail, se Hummercocktail.
 

Jomfruhummer i hvidvin og fløde:
Pil hummerkødet ud af halerne og svits det kort i smør.
Tilsæt tør hvidvin og lad det koge nogle min. uden låg.
Tilsæt fløde og lidt basilikum.
Smag til med salt og peber og lad det koge yderligere et par min.
Server straks, gerne med Flûtes til.
Kolde, kogte jomfruhummere kan fryses.
Holdbarhed: ca 3 måneder.

 
Sådan tilberedes Jomfruhummere naturel:


Jomfruhummere naturel 
1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand.
Læg dem i den spilkogende lage.
Dæmp varmen og kog dem under låg 2-3 min.


Jomfruhummere naturel 
2. Lad jomfruhummerne hvile 4-6 min. i kogela­gen.
Tag dem op og skyl dem evt. i koldt vand, så løsner skallen lettere.


Jomfruhummere naturel 

3. Vrid hovederne fra ha­lerne. Pil halekødet ud af skallerne.


Jomfruhummere naturel 

4. Fjern tarmen, den mørke streng, der går gennem ha­len.
Anret jomfruhummer­ne på et stort fad med grøn salat, citronbåde og dild.

 
Se alle de bedste opskrifter med Jomfruhummer

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 8.400 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her