Logo

Jordbær-marengsdessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbær-marengsdessert

 
En lækker dessertanretning med marengsbund, creme, flødeskum og jordbær. Faktisk er denne dessert en slags Eton Mess. Brug sommerens bær og frugter
Til 4-6 personer. Tilberedningstid: ca 2 timer

 
# Ingredienser
Marengsbund:
3 æggehvider

125 g (1½ dl) melis


Creme:
2 æggeblommer
2 spsk melis

1 spsk maizenamel
2½ dl mælk

2½ dl piskefløde
250 g jordbær

 
* Fremgangsmåde
1. Pisk æggehviderne meget stive.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens der piskes.
Marengsmassen skal være blank og jævn.

 
2. Smør et stykke bagepapir og drys med hvedemel.
Fordel marengsmassen i en ca 25 cm stor cirkel.
Bag den i en 150 °C varm ovn i 1½ time.
Ovndøren skal stå på klem den sidste halve time.

 
3. Rør æggeblommer, sukker, maizenamel og mælk sammen i en kasserolle.
Varm cremen op og lad den jævne. Den må ikke koge.


4. Lad cremen køle, men rør i den af og til, så den ikke trækker skind.
Pisk fløden stiv.
Læg marengsbunden på et stort fad, fordel cremen over.
Læg flødeskummet over cremen og arranger forsigtigt de skyllede, nippede jordbær øverst.
Server straks.

 
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se opskrifter på sommermad HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.357 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her