Logo

Jordskokkesuppe med purløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordskokkesuppe med purløg

 

I denne suppe mødes vinteren med foråret. Suppen er lavet med jordskokker, der er i slutningen af deres sæson, og de drysses inden servering med et af forårets første skud fra køkkenhaven nemlig purløg.

Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: ca. 20 min. Fryse-egnet uden ærter og purløg. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

# Ingredienser til :

500 g jordskokker

1 løg (hakket)

15 g smør

2 fed hvidløg (knuste)

½ liter grønsagsbouillon

1 dl cremefraiche 38%

100 g fine grønne ærter

citronsaft

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

purløg (fintklippet)

brød

*

 

Sådan laver du Jordskokkesuppe med purløg:

Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker.

 

Steg løgene klare i en gryde med smør og tilsæt hvidløg.

Steg et øjeblik og tilsæt jordskokkerne.

Varm grønsagerne igennem og tilsæt bouillon.

Lad suppen simre 10-15 min. til jordskokkerne er helt møre.

 

Blend suppen og kog den igennem med cremefraiche.

Tilsæt ærter og varm suppen igennem et par min.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

Server suppen med fintklippet purløg og brød.

 

Se de andre gode opskrifter på skønne supper her 

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.608 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her