Logo

Kalkunschnitzel og baba med rom

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalkunschnitzel og baba med rom

 
Baba med rom, Baba au rhum, er en kage af sød gærdej, som skal trække med en lage af rom. Det er en rig, velsmagende og fyldig dessert
 er en kage af sød gærdej, som skal trække med en lage af rom. Det er en rig, velsmagende og fyldig dessert, så derfor har vi valgt en let hovedret med fjerkræ og grønsager.

 
Kalkunschnitzel med grønsager

4 personer. Er I kun to Kalkunschnitzel og baba med rom, så halver opskriften. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: 20 min.

 
# Ingredienser til Kalkunschnitzel:
4 kalkunschnitzler (store skiver kalkunbryst)
2 spsk hvedemel
salt og friskkværnet peber
1 kg nye grønsager (fx gulerødder, majroer og forårsløg)
15 g smør
½ spsk + ½ spsk olie
1 potte citronmelisse
Tilbehør: pillekartofler og evt. citron
*

 
Sådan laver du Kalkunschnitzel:
Vend schnitzlerne i hvedemel krydret med salt og peber.
Rens grønsagerne, og skær dem i mindre stykker.
Steg kødet på en pande med smør og olie ved middelgod varme i 6-7 min. på hver side, til det er gennemstegt.
Kog grønsagerne i letsaltet vand med olie, til de er møre, men sprøde ca. 5 min.
Lad dem dryppe af i et dørslag, og drys med citronmelisse.
Server schnitzlerne med grønsager, kartofler og citron.

 
Baba med rom og frisk frugt
8-10 personer. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: ca. 45 min. Hviletid: mindst 6 timer.

 
# Ingredienser til Baba med rom og frisk frugt
Dej:
25 g gær
1 dl mælk
2 æg
50 g sukker
225 g hvedemel
50 g blødt smør

 
Romlage:
2 dl vand
300 g mørkt rørsukker (eller 150 g sukker + 150 g farin)
3 dl brun rom

 
Tilbehør: frisk frugt (fx ananas, vindruer og banan)
*

 
Sådan laver du Baba med rom og frisk frugt
Smuldr gæren ud i lunken mælk.
Tilsæt sammenpiskede æg og sukker, og rør gradvist melet i, til dejen er ensartet og lind.
Lad den hæve i 1 time.
Rør smørklatter i dejen, og hæld den i en smurt randform (½ liter).
Lad den efterhæve i 30 min.
Bag kagen ved 175 °C i ca. 45 min.

 
Kog vand og sukker, til det er opløst.
Lad det køle af, og bland med rom.
Prik baba'en i formen med en kødnål eller en strikkepind, og dryp romlagen over.
Lad kagen trække i mindst 6 timer og gerne til næste dag.
Vend baba'en ud på et fad, og anret med frisk frugt skåret i små stykker.
 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 8.425 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her