Logo

Kalv i karrykål og Kathrineblommekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalv i karrykål og Kathrineblommekage

 
Server en vintermenu med saft, kraft og god smag. Kalvekødet er kogt mørt med kål og karry, og desserten er en klassisk Kathrineblommekage med svesker og æble. God appetit!

 
Kalv i karrykål
Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 2 timer. Kødet er fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Kalv i karrykål:
750 g kalvecuvette eller -bov (terninger ca. 3x3 cm)
1 kg hvidkål
21øg (både)
1 spsk olie
1 spsk stærk karry
ca. 2 dl vand
2-3 tsk groft salt
Tilbehør: ris
Drys: bredbladet persille (grofthakket)
*

 
Sådan laver du Kalv i karrykål:
Tag yderbladene af kålen og skær kålen fri af stokken.
Skær kålen i stykker på størrelse med kødet.

 
Steg løgene klare i en tykbundet gryde med olie.
Krydr med karry og tilsæt kålen.
Steg 5 min. under omrøring og tilsæt kød og vand.
Giv det et opkog og tilsæt salt.
Skru ned og lad retten simre under låg, til kødet er mørt (ca. 1 time og 15 min.).

 
Kog risene efter pakkens anvisning.
Smag retten til med salt og karry.
Server kalv i karry kål med kogte ris og persilledrys.

 
Katrineblommekage med æble
Hjemmets bedste MAD 2013 januar
desserten er en klassisk Kathrineblommekage med svesker og æble. Klassisk og god!

 
Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca. 45 min. Ikke fryse-egnet. ca. 6 portioner.

 
# Ingredienser til Katrineblommekage med æble:
1 spsk smør
2-3 æbler (skrællede stykker på størrelse med sveskerne)
150 g bløde svesker (uden sten)
4 æg
75 g sukker
1 stang vanilje (kornene)
1 dl piskefløde
1½ dl mælk
Tilbehør: 1½ dl piskefløde
*

 
Sådan laver du Katrineblommekage med æble:
Tænd ovnen på 175 °C.
Smør et ovnfast fad med smør.
Læg æblestykker og svesker i fadet.

 
Pisk æggene sammen med sukker og vaniljekorn.
Rør forsigtigt fløde og mælk i - der skal ikke piskes luft i dejen.
Hæld blandingen over svesker og æbler.

 
Sæt fadet i ovnen i ca. 45 min., til æggemassen er stivnet.
Server desserten lun med flødeskum til.

 
Se flere 2-retters menuer her 

 
Kalv i karrykål og Kathrineblommekage


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.067 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her