Logo

Karse - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karse - info

  

Karse anvendes til grønt drys på fx smørrebrød, i salater og har en kraftig, peberagtig aroma. Vi er vant til den klejne karse i små bakker eller den hjemmesåede på pladevat. Men knæhøj karse...Havekarse, ofte blot kaldet karse, er en énårig plante, der bruges som krydderurt i vestlig madlavning. Andre steder i verden betragtes den som et plagsomt og invasivt ukrudt.

 
Karse. Engelsk: Garden cress. Latin: Lepidium sativum

 
Sæson: Dansk: hele året. Import: -

 
Holdbarhed: 5-7 dage ved 2-4 °C

 
Anvendelse: Som grønt drys, i salater og dressinger.

 
Frysning: Nej.

 
Karse stammer fra Vest- eller Centralafrika, hvor man stadig kan finde den som en vild plante.
Karse er en hurtigvoksende, spiselig plante i familie med brøndkarse og raps og deler deres kraftige, peberagtige smag og aroma.
Det er kimplantens friske blade der anvendes.
De orange blomsterne fra de ældre planter kan anvendes til dekorativ brug.

 
Opskrifter med Karse 

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.027 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her