Logo

Kinakål - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kinakål - info

 
Kinakål, også kaldet kinesisk kål er en af mange sorter af arten Brassica rapa i korsblomst-familien. Kinakål har kraftige, gulgrønne blade, der i spidsen er krusede. Bladene danner et cylindrisk hoved og er sprøde med en mild kålsmag. Planten stammer oprindeligt fra Kina

 
Kinakål. Engelsk: Chinese cabbage, Pé-tsai. Latin: Brassica rapa ssp. pekinensis
 
Sæson: Dansk: juni-december. Import: december-juni

 
Holdbarhed: 12-14 dage ved 2-6 °C

 
Anvendelse: Skylles og rodstokken afskæres. Svind: ca 5%
Anvend den finskåret i salater, i wokretter eller tilsæt den til suppen de sidste 2 minutter inden servering.

 
Frysning: Nej

 
Kinakål stammer fra Østasien og har været dyrket i Kina i mere end 1500 år. Den har været kendt i Europa i flere hundrede år, men en egentlig dyrkning af kålen begyndte først i midten af 1800-tallet i Østrig og Schweiz. Siden har dyrkningen langsomt spredt sig til resten af Europa.

Bladene er kraftige, lysegrønne eller sprøde og hovederne kan være lukkede eller åbentvoksede, alt efter type.

 
Opskrifter med Kinakål 

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.945 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her