Logo

Koldskål med abrikos, tvebakker og lakrids

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Koldskål med abrikos, tvebakker og lakrids

 
Abrikos og lakrids er et fint makkerpar, så vi drysser lidt ud over de hjemmelavede små tvebakker til denne koldskål. Den er tyk, cremet og frugtig! Prøv også opskriften med fersken i stedet for abrikos.
4 personer. 30 minutter.

 
# Ingredienser til Koldskål

275 g friske, modne abrikoser eller ferskner

1 stang vanilje

50 g sukker

2 hele æg

2 spsk sukker

1 dl ymer eller yoghurt naturel

7 dl kærnemælk

citronsaft, efter smag

 
Topping:

3 krydderboller, teboller eller skiver af lyst franskbrød

1 tsk lakridsgranulat eller lakridspulver
*

 
Sådan gør du
1. Del abrikoserne, fjern stenene og skær abrikoserne i tern.
Kom ternene i en gryde med 1 spsk vand og vanilje.
Bring gryden i kog under låg og lad det simre i 5-10 min., til abrikoserne er møre.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og smag til undervejs (det er ikke sikkert, du skal bruge det hele). Fjern vaniljestangen og blend med en stavblender til en fin puré.
Lad puréen køle helt af på køl.

 
2. Tænd ovnen på 175/160 °C varmluft.
Bræk krydderbollerne i små mundrette stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem tørre og riste i ovnen i ca. 30 min., til de er gennemtørre og let gyldne.
Tag dem ud og lad dem køle af.
Vend dem med lakridspulver.

 
3. Pisk æg med sukker i et par minutter, til blandingen er lys og luftig.
Vend 2/3 del af abrikospuréen i æggene, og vend det herefter med ymer og kærnemælk.
Smag evt. til med ekstra abrikospuré (gem resten af puréen til servering) og citronsaft.
Sæt koldskålen på køl, gerne mindst 1 time inden servering.

 
4. Server koldskålen iskold med tvebakkerne til.

 
Tips: Koldskålen her er tyk og cremet, vil du have den tyndere i konsistensen, så brug mere kærnemælk i stedet for ymer. Koldskålen holder ca. 2 dage på køl – rør den igennem med en ske inden servering, hvis den har stået i mere end et par timer.

 
Se flere dejlige opskrifter med dessert HER og med bær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.522 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her