Logo

Laks med pasta og asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laks med pasta og asparges 

En let og frisk dild-dressing forhøjer smagen på kogt laks, asparges og pasta. En kold og dejlig sommerret.

Forberedelse 20 min + afkøling. Tilberedning 15 min. 4 portioner

 
#Ingredienser
4 stykker laksefilet à ca. 110 g
250 g pasta, fx penne
1 spsk olie
½ citron
1 laurbærblad
1 dåse grønne asparges

 
DRESSING:
2½ dl mager mayonnaise
2½ dl cremefraiche 18%
½ dl kogevæde
1 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk hakket frisk dild
½ tsk salt

 
GARNERING:
dild

 
* Tilberedning
1. Kog pastaen efter pakkens anvisninger.
Lad pastaen løbe af og bland den i en skål med olien.
Lad det svale til stuetemperatur.

 
2. Skær citronen i skiver.
Læg laksen i en lav stor gryde eller i en stegepande
og hæld vand på, så laksen dækkes.
Tilsæt citronskiver og laurbærblad.
Kog fisken ved jævn varme i ca. 15 min
(til den let deler sig i flager, hvis du stikker i
den med en gaffel).
Læg laksen på et fad og dæk med plastfolie.
Lad fisken køle af i køleskabet.
Gem ½ dl af kogevæden.

 
3. Pisk mayonnaise, cremefraiche, kogevæde, citronsaft,
dild og salt sammen. Bland godt.

 
4. Bland pasta, asparges og 2½ dl af dressingen og
anret det på 4 tallerkener.
Læg laksen ovenpå og dryp lidt dressing over laksen.
Garner med dild og
server resten af dressingen ved siden af i en skål.

 
Laks med pasta og asparges:
Pr. portion: Energi: Kcal 558. = kj 2344
Kulhydrat 47 g Protein 34 g Fedt 26 g (42%) Fibre 0 g
• Laks er en fed fisk, som indeholder meget af det sunde omega-3-fedt.
Asparges indeholder A-vitamin og jern.

 
Tips:


Laks med pasta og asparges 

Hold vandets temperatur lige under kogepunktet,
når laksen koges. Hvis det koger, bliver det grumset
og fisken dækkes med en kedelig hvid hinde.


Laks med pasta og asparges 

Hvis det er sæson for friske asparges, skal du helst vælge
tynde asparges med faste knopper.
Kraftige asparges skrælles med en kartoffelskræller.

 
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.544 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her