Logo

Lammebov og stikkelsbærdessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammebov og stikkelsbærdessert


Køb lammeboven udbenet, så er den det letteste i verden at tilberede. Bulgur går godt til lammekød, her gjort sommerlig med agurk og tomat.

 

Lammebov med bulgursalat

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 1 time. Kødet er fryseegnet

 

# Ingredienser til Lammebov med bulgursalat:

1 stor håndfuld friske krydderurteblade: mynte, persille, citronmelisse og timian

1 udbenet lammebov, ca. 750 g

2 spsk olie

½ liter tør hvidvin eller vand

salt og peber

 

Bulgursalat:

2 dl bulgur

4 dl vand

1 tsk salt

1½ spsk olie

2 spsk citronsaft

1 fed hvidløg

1 lille rød chili

1 bundt bredbladet persille

½ agurk eller 1 skoleagurk

2 store modne tomater

Tilbehør: grøn salat, persille og citron i både

*

 

Sådan laver du Lammebov med bulgursalat:

Læg en håndfuld skyllede krydderurter på den udbenede lammebov, og snør stegen med kødsnor.

Gnid stegen med olie, læg den i et ovnfast fad, og hæld hvidvin i bunden.

Krydr med salt og peber.

Sæt fadet i ovnen ved 225 °C, og brun lammeboven i ca. 15 min.

Skru ned til 175 °C, og steg videre i 45-60 min.

Kernetemperaturen skal være 62-68 °C afhængigt af, om kødet skal være rosa eller gennemstegt.

Kog bulgur i letsaltet vand ved svag varme under låg i 10 min., eller til alt vandet er opsuget.

Lad bulguren trække færdig under låg i 10 min., og afkøl den.

Bland bulgur med en dressing af olie, citronsaft, knust hvidløg, finthakket chili og hakket persille.

Skær agurk og tomater i små stykker, og vend dem i bulguren.

Smag til med citronsaft og salt.

Skær lammeboven i skiver, og server med bulgursalat, grønne salatblade, persille og citronbåde.

 

 

Stikkelsbærdessert med pistacienøddekager

4 personer. Er I kun to Lammebov og stikkelsbærdessert, så halver opskriften. Arbejdstid: 20 min. Koge/bagetid: ca. 20 min.

 

# Ingredienser til Stikkelsbærdessert med pistacienøddekager:

500 g stikkelsbær

250 g sukker

2 dl vand

 

Pistacienøddekager:

75 g pistacienøddekerner eller mandler

150 g sukker

1-2 æggehvider (½ dl)

 

Vaniljeflødeskum:

1 vaniljestang

2½ dl piskefløde

2 spsk flormelis

 

Pynt: hakkede pistacienøddekerner

*

 

Sådan laver du Stikkelsbærdessert med pistacienøddekager:

Klip blomsterenden af stikkelsbærrene.

Kog dem med sukker og vand i ca. 10 min., til de er møre.

Lad kompotten køle lidt af.

 

Hak nødder og sukker fint i en foodprocessor.

Tilsæt gradvist æggehviderne, og stop, når det har en grødagtig konsistens.

Sæt dejen til kager på 2-3 cm i diameter på en bageplade med bagepapir.

Bag dem i ca. 20 min. ved 125 °C, til de er sprøde.

Afkøl kagerne på en rist.

 

Læg 3-4 kager i hvert portionsglas.

Fordel stikkelsbærkompot med saft i over kagerne, og lad desserterne hvile i ca. 1 time.

Pisk fløde og kornene af vaniljestangen til flødeskum, og smag til med flormelis.

Læg en skefuld vanilje-flødeskum på hver dessert lige før

 

Se flere 2-retters menuer her 

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 8.851 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her