Logo

Lammeryg med tzatziki og citronsorbet med sprøde kager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammeryg med tzatziki og citronsorbet med sprøde kager

 
Vi lægger ud med en pragtfuld menu - måske en påskemiddag med lammeryg - den fineste udskæring på et lam. Desserten er en forfriskende syrlig og let bitter citronsorbet med en lille kage til.

 
Lammeryg med tzatziki og råstegte kartofler
Arbejdstid: ca. 1 time Stege-/hviletid: 1 time og 15 min. Kødet er fryse-egnet.
4 personer. Er I kun to Lammeryg med tzatziki og citronsorbet med sprøde kager, så halver opskriften... 

 
# Ingredienser til Lammeryg med tzatziki:
1 kg lammeryg
1 kg kartofler (skiver)
1 spsk olie
salt og friskkværnet peber

 
Tzatziki:
400 g græsk yoghurt 10%
2-3 fed hvidløg (knust)
friskkværnet peber
1 agurk (små terninger)
Tilbehør: grøn salat
*

 
Sådan laver du Lammeryg med tzatziki:
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Rids lammeryggens fedtlag i rudemønster.
Gnid kødet med salt og peber og læg det i en bradepande.
Brun kødet i ovnen ca. 15 min.
Skru ovnen ned til 140 °C og steg videre ca. 45 min.
Brug gerne et stegetermometer; centrumtemperaturen skal være ca. 65 °C.
Lad stegen hvile 15 min.

 
Vend kartoflerne med olie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.
Steg dem med lammet de sidste 20 min.
Skru op til 225 °C, når kødet er færdigstegt og bag kartoflerne gyldne og sprøde, mens kødet hviler.

 
Rør yoghurten cremet og smag til med hvidløg, salt og peber.
Vend agurketerningerne i og anret i en skål.

 
Skær kødet fra rygbenet og ud langs ribbenene.
Skær det i skiver og server med kartofler og tzatziki.

 
Her finder du flere opskrifter på dejligt lammekød. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.   

 
Citron sorbet med sprøde kager
Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: 30 min. Trækketid: 2-3 timer.

 
# Ingredienser til Citron sorbet med sprøde kager:
Citronsorbet:
3 usprøjtede citroner
1 liter vand
100 g farin
75 g sukker

 
Sprøde kager ca. 15 stk:
25 g smør (smeltet og lidt afkølet)
25 g sukker
25 g hvedemel
1 æggehvide
Pynt: kokosmel
*

 
Sådan laver du Citron sorbet med sprøde kager:
Kog en sukkerlage af vand, farin og sukker.
Pres saften af citronerne og gem den.
Læg de tomme citronskaller i sukkerlagen og lad den trække 2-3 timer.
Si lagen og tilsæt citronsaft.
Kør citronlagen på en ismaskine til passende konsistens og frys den derefter i en egnet beholder.

 
Sprøde kager: Rør smør og sukker sammen med mel og æggehvide.
Sæt dejen i køleskab ca. 30 min. til den er fast.
Sæt dejen med skeer på et par bageplader med bagepapir.
Brug bagsiden af en ske og smør dejen tyndt ud.
Drys med kokosmel og bag kagerne 4-5 min. ved 175 °C.
Flyt dem over på en bagerist og lad dem afkøle og blive sprøde.

 
TIPS: Hvis du ikke har en ismaskine, så sæt citronlagen i fryseren og pisk den igennem nogle gange undervejs. Når den er helt frosset, kan den køres blød og cremet i en foodprocessor.

 
Lammeryg med tzatziki og citronsorbet med sprøde kager


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 8.850 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her