Logo

Majroe - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Majroe - info

 
Majroe kendtes helt tilbage i antikkens Grækenland. Den nedstammer fra vilde kålarter, og voksede nærmest som ukrudt. Man spiser selve knolden, der er 5-8 centimeter i diameter. Udvendig er den hvid med pink stænk omkring bladbasis, mens selve kødet er helt hvidt. Den indeholder C-vitamin og B6-vitamin.

 
Majroe. Engelsk: Turnip. Latin: Brassica rapa var. rapa
Majroe kaldes også haveroe, bortfelderroe, hvidroe og dværgturnips. De mest almindelige sorter af majroen er hvide med violette farver.

 
Sæson: Dansk: juni-august. Import: maj-september

 
Holdbarhed: 10-14 dage ved 4-6 °C

 
Anvendelse: Blade og rodspids fjernes. Skylles og evt. skrælles. Bladene kan dampes og spises.
Svind: ca 15%
Kan anvendes rå, dampet eller kogt. Brug den i en god ragout eller ovnbagt i ovnen med andre rodfrugter.

 
Majroen er bedst når den har en diameter på 3-4 cm. Bliver de for store går det udover smagens kvalitet og skrællen kan godt blive lidt bitter.
Frysning: Ja, skæres i tern og blancheres i ca. 3 min.

 
Majroens var allerede kendt i det antikke Grækenland og det Romerske Rige.
Majroe eller hvidroe er den mest almindelige roe på markedet. Den vokser delvist over jorden og den nederste del er hvid og den øverste del er pink, rødlig eller lettere grøn, alt efter hvor sollyset har ramt. Selve kødet er helt hvidt.

Opskrifter med Majroe 

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.769 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her