Logo

Mandelkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mandelkager

 
Mandelkager er nogle skønne småkager, som er ganske lette at lave. Og så smager de fantastisk, så hvorfor ikke prøve denne opskrift på mandelkager allerede i dag?
ca 50 stk. Tilberedningstiden for mandelkager er ca 45 min. Heraf er arbejdstiden ca 20 min.

 
# Ingredienser til mandelkager:
200 g mandler
500 g sukker (ca 6 dl)
500 g hvedemel (8 dl)
½ tsk bagepulver
4 æg
½ appelsin
½ stang vanilje
*

 
Sådan laver du mandelkager:
Start med at tænde ovnen på 200 °C.
Hæld nu kogende vand på mandlerne og smut skallen af.
Kom mandlerne i et ovnfast fad eller en bradepande og sæt det i ovnen til de er gyldne.
Det tager ca 10 min.

 
Bland i mellemtiden sukker, mel, bagepulver og æg sammen med reven appelsinskal og frøene af vaniljen.
Ælt dejen sammen med de ristede mandler.
Tril så 4 aflange stænger på ca. 30 cm hver.
Læg stængerne på en bageplade med påklædt med bagepapir.
Bag dem øverst i ovn ved 200 °C i ca 15 min.

 
Tag stængerne ud efter de 15 minutter og skær dem over diagonalt i stykker på 1-2 cm.
Læg kagerne tilbage på bagepladen og bag dem endnu ca. 15 min. til de er sprøde.
Afkøl mandelkagerne på en rist.
Og så er mandelkagerne klar til servering.

 
Tips til mandelkager
Vi forbinder af en eller anden grund småkager med juletiden, måske fordi det er hyggeligt at gå rundt og hygge sig med småkager i den mørke juletid. Men disse mandelkager smager så skønt og er så nemme at lave, at du sagtens kan lave dem året rundt. Og de skal nok blive et hit hos kollegaer, venner eller i familien.

 
Opbevar gerne de kolde kager i en lufttæt dåse eller beholder. Så holder de længst tid uden at blive kedelige.

 
Hvis du er glad for at bage småkager, så kast et blik på nogle af vores andre opskrifter på småkager, som du kan finde her hos kogebog.dk.
Du kan fx prøve kræfter med vores korendekager. Du kan finde opskriften på småkagerne med korender her.
Eller du kan fx prøve de lækre vaniljekranse. Du kan finde opskriften på vaniljekranse her.

 
Velbekomme, og god fornøjelse med dine mandelkager.


INFO: Mandelkager kaldes også Biscotti – Italienske mandelsmåkager. Biscotti er klassiske italienske småkager, som findes i flere varianter. De kendes også under navnet cantucci.
Biscotti er italiensk for småkage. Jeg har også hørt, at det skulle betyde ”dobbeltbagt” – kagerne bliver nemlig bagt to gange. Du har opskriften her!
 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.672 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her