Logo

Marengs med bagte rabarber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marengs med bagte rabarber

 
Lækker dessert med bagte rabarber med marengsbund. Sød og sprød dessert - perfekt både til hverdag og fest. Prøv dem og bliv fan af dette lækkeri
Til 6 personer

 
# Ingredienser
1½ tsk Maizena plus 1 tsk ekstra til at drysse med
150 g sukker
3 store æggehvider (helst fra 1 uge gamle æg)
1 tsk vaniljeekstrakt
½ tsk hvidvinseddike
flormelis, til at pudre med
myntekviste, til pynt


Bagte rabarber:
500 g rabarber, istandgjorte og grofthakkede
en smule smør, til at smøre med
3-4 spsk sukker
en smule honning, til at dryppe med
4 dl græsk yoghurt

 
* Tilberedning
Tænd ovnen på 140 °C.
Tegn på et stykke bagepapir 6 cirkler med hver en diameter på 8 cm.
Læg bagepapiret med den anden side opad på en let olieret bageplade og drys let med Maizena.


Bland Maizena med 1 spsk af sukkeret i en lille skål og sæt det til side.
Pisk æggehvider stive - pas på ikke at overpiske.
Pisk resten af sukkeret i 1 spsk ad gangen og pisk, indtil blandingen er tyk og skinnende.
Vend Maizena-blanding, vanilje og eddike i.

 
Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en 1-1½ cm tyl.
Begynd i midten af hver cirkel på bagepapiret, og sprøjt rundt, til der er lavet en hel cirkel.
Sprøjt to lag ringe oven på hinanden i kanten, så der dannes en lille rund marengsskål.

Bag dem i 40-45 min, ind- til de er tørre og sprøde.
Sluk ovnen og lad marengsene køle langsomt af inde i ovnen.
(Lav dem helst dagen før, og lad dem blive i ovnen natten over).

 
Pil marengsene af bagepapiret og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Rabarberne tilberedes ved at opvarme ovnen til 200 °C.
Kom rabarberne i et letsmurt ildfast fad, drys med sukker og bland det godt sammen.
Bag dem i 15-20 min, indtil de er møre.
Hæld rabarber og saft i en skål, dryp med honning og lad det køle helt af.

 
Rør de bagte rabarber med saft sammen med yoghurt - lad der være striber i blandingen.
Pudr marengsskallerne med flormelis, og anret dem på hver sin desserttallerken.
Kom rabarberblandingen på og pynt med en myntekvist.

 
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.877 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her