Logo

Nektariner med Amaretto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nektariner med Amaretto 

 
Denne specielle sommerdessert er som en gave fra guderne. En delikat fest for såvel ganen som for øjnene. Italiensk for begyndere
• Nektariner indeholder betakarotin som kroppen omdanner til A-vitamin.
• Ricottaost indeholder meget kalcium.
Forberedelse 15 min + afkøling. Tilberedning 20-25 min. 4 portioner

 
# Ingredienser:
4 modne, faste nektariner (ca. 750 g)
1 vaniljestang
2½ spsk sukker
1 dl Amaretto (likør}
1 dl friskpresset appelsinsaft
2 dl ricottaost
3 spsk flormelis
2 æggehvider

 
* Tilberedning:
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Del nektarinerne på midten og fjern stenen.
Læg de halve nektariner i et ovnfast fad med skindsiden nedad.

 
2. Flæk vaniljestangen og skær den derefter i 2 cm store stykker.
Læg vaniljekornstang og sukker i en morter.
Stød blandingen til vaniljekornene er blandet med sukkeret.
Drys vanilje- og sukkerblandingen over nektarinerne og dryp
med Amaretto og appelsinsaft.

 
3. Bag i ovnen til nektarinerne er møre, 20-25 min.
Lad dem svale lidt af.

 
4. Lad ricottaosten dryppe af.
Bland ricottaost og flormelis i en skål.
Pisk æggehviderne til fast skum.
Vend æggehviderne i ricottablandingen.

 
5. Server nektarinerne på asietter, dryp med skyen og
læg en skefuld af osteblandingen ovenpå.
Server dem varme eller kolde.

 
MIKROOVNSTIPS
Forbered nektarinerne efter trin 1 og 2, men læg dem
i en mikro-egnet form i stedet.
Bag nektarinerne i mikroovnen på høj effekt i 10 min.
Øs nektarinerne med skyen og lad dem evt. bytte plads
så de bliver jævnt varme efter 5 min.
Fortsæt derefter som anvist.

 
Nektariner med Amaretto:
Pr. portion: Energi: Kcal 275 = kJ 1155
Kulhydrat 43 g Protein 10 g Fedt 7 g (23%) Fibre 1 g

 
Tips:


Nektariner med Amaretto 

En morter og dens pistil er lavet af fast, tungt materiale
som gør, at det er let at knuse krydderier og urter.


Nektariner med Amaretto 

Amaretto er en italiensk mandel-likør.
Den siges at være skabt af en italiensk enke,
som var taknemmelig over at have siddet model
til et maleri af jomfru Maria.

 
Se alle de bedste opskrifter med Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.741 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her