Logo

Neptuns spaghetti squash

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Neptuns spaghetti squash 

 

Spaghettisquash er et græskar af Cucurbita pepo var. fastigata inden for græskar-familien. Den er på størrelse med butternut squash og farven på skallen varierer fra elfenbenshvid til gul og orange. Midten er fyldt med spiselige kerner. Frugtkødet går fra gult til orange

Spaghetti-squash er navnet på dette fine græskar, og det er det, fordi indmaden kan rives i fine spaghetti-lignende strimler. Se hvordan her:
Giver 4 portioner 

 
# Ingredienser
1 spaghetti-squash (ca 1350 g)
225 g mellemstore rå rejer
1 fed hvidløg
5 cl olie
225 g rødbrune muslinger
120 g friske eller frosne ærter
40 g soltørrede tomater i olie, uden væde og hakkede
1 tsk tørret basilikum
25 g reven parmesanost
Friske basilikum blade og estragon blomster til pyntning

 
Tips: Soltørrede tomater kan erstattes med 2 hakkede tomater, uden kerner.
(For at tage kernerne ud af tomaterne, skæres tomaten i halve.
Fjern kernerne med en ske; smid kernerne ud.)

 
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 190 °C.
For at bage squashen prikkes huller flere steder med en stegegaffel for at dampen kan slippe ud.

 
2. Placer squashen i en stor foliebelagt bageform; bages i 20 min.
Vend squashen om; bages i yderligere 25 min eller indtil den er nem at trykke ned med en finger.
Større squash tager længere tid at bage.
Skær den straks i halve for at forhindre yderligere kogning.

 
3. Imens, pilles rejerne.
Fjern benene ved forsigtigt at trække dem af skallen.
Løsn skallen med fingrene, og skub den af.
For at fjerne venen på rejen, skæres et overfladisk snit ned langs ryggen af rejen med skrællekniven.
Løft venen ud og smid den væk.
(du finder måske dette nemmere at gøre under rindende koldt vand.)

 
4. For at skive hvidløg, skæres enderne af feddet.
Pres forsigtigt feddet. Fjern skrællen.
Skæres i skiver med kniven.

 
5. Varm olien over mellem-høj varme i en stor pande.
Steg hvidløget, under omrøring, i den varme olie, lige indtil det begynder at brune.
Fjern hvidløget; og smid det ud.
Tilsæt rejer, muslinger, ærter, tomater og basilikum.
Steg under omrøring i 1-2 min indtil rejerne bliver pinkfarvede og muslingerne bliver uigennemsigtige. Sæt det til side.

 
6. Skrab kernerne ud af squashen.

 
7. For at fjerne spaghettitrådene fra squashen, sorteres trådene ud af hver halvdel med 2 gafler.
Læg trådene på et varmt serveringsfad.
Hæld den stegte skaldyrsblanding over; vend forsigtigt så det dækker.
Strø ost over. Pynt hvis det ønskes. Serveres straks.


Neptuns spaghetti squash 
Trin 1: Prik huller for at dampen kan slippe ud.


Neptuns spaghetti squash 
Trin 6: Skrab kernerne ud af squashen.


Neptuns spaghetti squash 

Trin 7: Sorter trådene ud af squashen med gafler.

 
INFO: Squash, spaghetti er tilgængelige hele året; højsæson december til februar. Se efter hårde, glatte, ensfarvede squash uden ridser og stød. Undgå dem som er grønne eller har pletter. Opbevares, hele, på et koldt, tørt sted i op til 3 dage; i køleskab i op til 1 uge.

 

Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.471 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her