Logo

Oksebryst, braiseret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksebryst, braiseret 

 
Oksebryst passer stort set sig selv i 3-4 timer. Oksekødet er mørt som smør, og saucen fyldig og cremet, enkel og lige til. Denne opskrift den perfekte sauce
Prøv den, og imponer venner og familie!
Giver 10 til 12 portioner

 
# Ingredienser
1 helt oksebryststykke, afpudset (ca 2250 g)
4 fed hvidløg, finthakkede
½ tsk friskmalet sort peber
2 store løg, skrællede og skåret i 6 mm skiver
1 flaske (3,7 dl) chilisauce
175 g oksekødssuppe, øl eller vand
2 spsk engelsk sauce
1 spsk brun farin

 
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
Læg oksebrystet med den flade side opad i en lav bradepande.
Fordel hvidløg jævnt over oksebrystet; strø med peber.

 
2. Del løgene i ringe; læg dem over oksebrystet.
Bland chilisauce, suppe, engelsk sauce og sukker; hæld det over oksebrystet og løgene.

 
3. Dæk til med tykt folie eller et bradepandelåg.

 
4. Steges i 2 timer.
Vend bryststykket om; rør løg i saucen og hæld det over bryststykket med en ske.
Dæk til; steg i yderligere 1 til 2 timer eller indtil den er mør.
(Stegetiden afhænger af tykkelsen på bryststykket og kvaliteten af kødet.)

 
5. Flyt bryststykket over på et skærebræt.
Dæk det til med folie; lad det stå i 10 min.

 
6. På dette tidspunkt kan oksebrystet dækkes til og køles i op til 1 dag før servering.
For at genvarme oksebrystet skæres det diagonalt i tynde skiver med forskærerkniven.
Læg oksebrystskiverne og saften i en stor pande.
Dæk til og varm over lav-mellem varme indtil det er gennemvarmt.

 
7. Rør saucen i bradepanden.
Skum fedtet af fra saften og smid fedtet ud.
Saucen kan fortyndes med vin/vand til ønsket konsistens eller fortykkes ved at simre det, uden låg, i en kasserolle.

 
8. Skær bryststykket for diagonalt på tværs ad årerne i tynde skiver med en forskærerkniv.
Hæld saucen over bryststykket med en ske.

 
Variation: Hvis det ønskes, røres røde kogekartofler, skåret gulerod, pastinak eller majroe i saucen i den sidste time af stegetiden.

 
Oksebryst, braiseret

Trin 1: Fordel hvidløg over bryststykket.


Oksebryst, braiseret 

Trin 2: Hæld chilisauceblandingen over bryststykket og løgene.


Oksebryst, braiseret 

Trin 3: Dæk bradepanden med tykt folie.

 

Se alle de bedste opskrifter med Oksebryst

 

Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør

 
INFO: Brystkød er et udskåret kød fra brystet eller nederste bryst af oksekød eller kalvekød. Oksekød er en af de ni nedskæringer af oksekød, skønt definitionen af udskæringen adskiller sig internationalt. Brystmusklerne inkluderer de overfladiske og dybe brystvorter.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.746 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her