Logo

Oksemørbrad i fløde-peberrodssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksemørbrad i fløde-peberrodssauce 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, sauce: 6-8 min. Stegetid: 3-4 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Oksemørbrad i fløde-peberrodssauce
750 g oksemørbrad
100 g bacon
2 store løg
1 rød peberfrugt
250 g haricots verts
20 g smør

 
Flødepeberrodssauce:
40 g smør
2 spsk hvedemel
5 dl piskefløde
½ tsk salt
1-2 spsk friskreven peberrod
*
Sådan laves Oksemørbrad i fløde-peberrodssauce
1. Puds kødet rent og skær det i fingertykke strimler på langs ad fibrene.
Lettest ved at skære 5 cm tykke stykker på tværs af fibrene og så skære stykkerne i strimler på langs.

 
2. Befri baconstykket for svær og skær det i små terninger.
Pil løgene og hak dem fint.
Del bønnerne et par gange.
Skyl peberfrugten og befri den for frøstol og kerner og skær den i tynde strimler.

 
3. Smelt smørret i en (sauter)pande og kog løgene klare heri.
Tilsæt baconterningerne og lad dem koge med 3-4 min. ved svag varme.

 
4. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Det må ikke brune.
Rør melet i og rør blandingen glat.

 
5. Tilsæt piskefløden lidt efter lidt under stadig piskning.
Fortsæt med at piske, til saucen er jævn og blank.
Kog saucen ved svag varme og under fortsat piskning i 5 min.

 
Oksemørbrad:
6. Kom kødstykkerne ned til løg/baconblandingen i (sauter)panden og vend dem rundt, til de har skiftet farve. De skal ikke brune, det er en lys ret.
Tilsæt den fintstrimlede peberfrugt og til sidst haricots verts.

 
7. Kom den varme sauce over kødet, og lad retten snurre ved svag varme et par min.
Smag til med friskreven peberrod og salt.
Server straks.

 
Tips: Server pommes frites, Hasselbackkartofler eller kogte kartofler til.
De tynde ender af mørbraden er velegnet til denne ret.
Velhængt okseinderlår kan erstatte oksemørbraden.
Kødet skal da svitse nogle min. længere.
Vær forsigtig med peberroden, den skal kun lige anes.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Okse

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.927 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her