Logo

Paella Valencia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Paella Valencia 

Yndlingsretten fra det sydlige Spanien. Den kalder minder frem om sol og ferie. Sammensætningen af kød, fisk og grønsager giver er stort spektrum af vitaminer og mineraler.

Forberedelse 45 min. Tilberedning 45 min. 6 portioner

 
# Ingredienser
1 kylling, ca. 1,2 kg
300 g svinemørbrad
400 g friske blåmuslinger med skal
6 optøede rå kinarejer
1 grøn og 1 rød peberfrugt
2-3 bøftomater
2 løg
5 fed hvidløg
8 spsk olie
300 g grønne ærter
salt, peber
1 brev safran 0,1 g
1 tsk paprika
1 laurbærblad
1¼ liter hønsebouillon
500 g langkornede ris
1 citron

 
* Tilberedning
1. Flå peberfrugterne (se Tips).
Skær dem i strimler.

 

 
2. Skold og flå tomaterne.
Udkern dem og skær dem i tern.
Hak løg og hvidløg fint.
Del kyllingen i 12 dele.
Skær mørbraden i tern.
Skrub muslingerne i koldt vand.
Skyl rejerne.

 
3. Varm olien ved jævn varme på en stor pande.
Svits kylling, mørbrad, muslinger og rejer.
Tag dem af panden og læg til side.
Steg løg og hvidløg klare i olien.
Kom ærterne ved og lad dem stege ca. 5 min.
Tilsæt salt, peber, safran, paprika og laurbærblad.

 
4. Rør risene i løgblandingen og hæld bouillonen på.
Lad det koge, til næsten al væske er væk.
Rør peberfrugterne i.
Krydr mere hvis du synes.
Anret og server som anvist under Tips.

 
Paella Valencia:
Pr. portion: Kalorier 742 = Kilojoule 3116
Kulhydrat 73 g Protein 54 g Fedt 26 g (32%) Fibre 6 g

 
Tips:


Paella Valencia 

Anret kylling mørbrad, muslinger og rejer oven på risene.
Dæk panden med alufolie og stil den i en 175 °C varm
ovn i ca. 20 min. Skær citronen i både og læg dem rundt
i kanten af panden og server.
Flå peberfrugterne ved at grille halve peberfrugter i ovnen
ved 250 °C, indtil skindet danner blærer.
Så er det let at trække skindet af.
Er peberfrugtens skal meget tyk, kan du bruge en
kartoffelskræller.
Det er vigtigt at kassere muslinger, som ikke lukker sig,
når de spules i koldt vand. Hvis de ikke lukker sig,
kan de være selvdøde og giftige. Muslinger, der ikke
åbner sig under tilberedningen, kasseres også.

 
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler  eller Ris/bønner/gryn

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.142 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her