Logo

Pak choy - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pak choy - info

Pak choy – du kan næsten høre, at vi her er ude i det asiatiske køkken – er en let og elegant bladgrøntsag. Smagen minder lidt om den danske sølvbede, den er let bitter, sprød og har en let kålsmag. Pak choy findes også i en mini udgave, kaldet bok choy.

 
Pak choy. Engelsk: Cabbage, chinese, pak-choy. Latin: Brassica chinensis

 
Sæson: Dansk: juli-oktober. Import: hele året

 
Holdbarhed: 3-5 dage ved 4-6 °C

 
Anvendelse: Blade og stilke skylles og ribbes for grove strenge. Svind: ca 12%
Rå eller dampes. Blade 2-3 min., stilke 4-5 min.

 
Frysning: Pak-choy kan fryses og skal blancheres i ca. 1-2 min. Bladene hakkes efter blanchering. Velegnet til stuvning. Stilkene skæres i skiver, men mister sprødheden efter optøning.

 
Pak Choy/Bok Choy er medlem af kålfamilien, men bruges også som salat.
Den er meget anvendt i det kinesiske køkken, hvor den regnes for at være en af de fineste grønsager.
Den minder meget om de danske bladbeder, men er kortere og de grønne blade er finere.

 
Opskrifter med Pak choy
 

Pak choy - info

Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.386 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her