Logo

Pandekager, kødfyldte, gratinerede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pandekager, kødfyldte, gratinerede 

 
Aftensmad Hovedret Frokost. Arbejdstid: 45 min. Skal hvile, dej: ½ time. Gratinering: 10 min.
Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer. Antal: 8 stk.

 
# Ingredienser til Pandekager, kødfyldte, gratinerede
Pandekagedej:
60 g hvedemel ()
grahamsmel (ca ½ dl)
¼ tsk salt
2 æg
mælk

 
Kødfyld:
1 spsk olie
4 skiver bacon
hakket oksekød
1 porre
¼ kinakål
1 spsk kinesisk soja
peber
Til bagning: smør
Til gratinering: fuldfed ost, fx danbo
Ovnfast fad
*
Sådan laves Pandekager, kødfyldte, gratinerede
Pandekagedej:
1. Bland de to slags hvedemel og salt og rør det til en jævning med mælken.
Pisk æggene i. Lad dejen hvile tildækket ½ time.

 
Kødfyld:
2. Befri porren for rodskive og den grønne top.
Skyl den godt og skær den i tynde skiver.
Skær kinakålen i strimler. Skær baconen i strimler.

 
3. Varm olien i en gryde og svits bacon og oksekød, til kødet skifter farve og bliver grynet.
Rør i det med en gaffel, så det skiller.
Kom porre og kinakål i og lad det svitse nogle min.
Smag til med soja og peber.

 
Pandekager:
4. Smelt lidt smør lysebrunt på panden.
Pisk i dejen og fordel ½ dl dej på panden, lettest hvis den vippes imens.
Bag pandekagen gylden på begge sider.
Kom nyt fedtstof på panden mellem hver pandekage, det er en mager dej.

 
5. Sæt ovnen på 225 °C.
Fordel fyldet i en stribe på midten af hver pandekage og rul dem sammen.
Læg dem med sammenføjningen nedad i et letsmurt ovnfast fad.

 
Gratinering:
6. Riv osten over pandekagerne.
Sæt fadet midt i ovnen 8-10 min, til overfladen er gylden, men ikke brun, så bliver osten bitter.

 
Tips: Server pandekagerne med tomatsalat, blandet grøn salat eller fx Icebergsalat, vineddikedampet. En kraftig tomatsauce kan også ledsage.
Pandekager og fyld kan laves i forvejen. Beregn da 3-4 min. længere ovntid.
Pandekagerne kan bages med rent hvedemel, eller fuldkornshvedemel kan erstatte grahamsmelet.
Fyldet kan også varieres med fx hakket lammekød og andre grønsager, fx bønnespirer, forårsløg og hvidkål.
Finthakket frisk ingefær og hvidløg kan krydre fyldet sammen med eller i stedet for den kinesiske soja.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pandekager

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 8.170 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her