Logo

Rabarbermousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarbermousse 

 
Dessert. Arbejdstid: 25 min. Kogetid, rabarber: ca 15 min. Afkøles: ca 2 timer. Middelsvær at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 6 personer.

 
# Ingredienser til Rabarbermousse
500 g (vin)rabarber
sukker (ca 1½ dl)
saft af 1 citron
5 blade husblas
3 æggeblommer
sukker (½ dl)
piskefløde
*
Sådan laves Rabarbermousse
1. Skær fod og blad af rabarberne, befri stænglerne for eventuelle grove strenge.
Skyl rabarberne og skær dem i ca lange stykker.
Kom dem i en gryde sammen med sukkeret og citronsaften.

 
2. Kog rabarberne møre ved svag varme ca 10 min., (efter at de er kommet i kog).
Pisk eller rør dem grødet.

 
3. Udblød husblassen i rigeligt, koldt vand 8-10 min.

 
4. Knug husblassen fri for vand og opløs den direkte i de varme rabarber.

 
5. Sæt rabarbermassen til afkøling. Rør i den af og til.

 
6. Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggeblandingen.
Vend den i rabarbermassen, når den er så kold, at den begynder at stivne.

 
7. Hæld moussen i en skål eller fordel den i portionsglas og stil den koldt et par timer.

 
Tips: Pynt rabarbermoussen med flødeskum og jordbærskiver eller mandelsplitter og snittede rabarber kogt møre i sukkerlage.
Moussen kan også fyldes i vandbakkelser eller Kageskaller, mørdejs.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Rabarber

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.810 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her