Logo

Rabarbertærte med mandelmarengs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 Rabarbertærte med mandelmarengs

 
Dessert. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, dej: mindst 1 time Bagetid, tærtebund: ca 25 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6 personer.

 
# Ingredienser til Rabarbertærte med mandelmarengs
Tærtedej:
hvedemel ()
1 spsk sukker
smør
1 æggeblomme

 
Rabarberkompot:
rabarber
sukker ()
1 stang vanilje
3 blade husblas

 
Mandelmarengs:
mandler (godt ½ dl)
2 æggehvider ()
flormelis ()
Tærteform: med løs bund
*
Sådan laves Rabarbertærte med mandelmarengs
Tærtedej:
1. Bland hvedemel og sukker i en skål.
Hak smørret i med en kniv og smuldr det dernæst grynet med fingrene.

 
2. Saml hurtigt dejen med æggeblommen.
Pak den i folie eller anbring den tildækket i en skål, og læg den køligt mindst 1 time.

 
Rabarberkompot:
3. Skyl rabarberne, skær fod og blad af og befri stænglerne for eventuelle grove strenge.
Skær rabarberne i lange stykker.

 
4. Bland rabarber, sukker og den flækkede vaniljestang i en gryde.
Varm langsomt op, under omrøring, til sukkeret er smeltet.
Lad rabarberne mørne ved svag varme ca 5 min.

 
5. Sæt husblassen i blød 8-10 min. i koldt vand.

 
6. Tag rabarberkompotten fra varmen, fjern vaniljebælgen, knug husblassen fri for vand og smelt den direkte i de varme rabarber.
Lad kompotten svale.

 
Tærtebund:
7. Sæt ovnen på 190 °C.
Rul tærtedej en ud på et letmelet bord.

 
8. For en tærteform med den og rul kagerullen over formen, så kanten afsluttes pænt.
Læg alufolie i formen og fyld den med ærter, linser eller groft salt.

 
9. Bag tærtebunden 10 min.
Fjern folie med indhold og bag tærtebunden færdig yderligere ca 15 min.
Tag den ud af formen og lad den svale helt på en rist.
Mandelmarengs:

 
10. Skold og smut mandlerne.
Hak dem groft og rist dem gyldne på en tør pande. Lad dem afkøle.

 
11. Pisk æggehviderne stive.
Pisk 3 spsk af flormelissen i og vend resten forsigtigt i.
Bland mandlerne i marengsen.

 
Tærte:
12. Tænd ovnens grill, eller sæt ovnen på højeste varme.

 
13. Fordel rabarberkompotten i den afkølede tærtebund.
Fordel marengsen over og sæt straks tærten i ovnen, til marengsen er gylden på overfladen.
Server straks.

 
Tips: Rabarberkompotten skal være fast, men ikke stiv.

 

Se alle de bedste opskrifter med Rabarber

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.006 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her