Logo

Salat Japonaise - Salade Japonaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Salat Japonaise - Salade Japonaise 


En populær japansk salatopskrift. Nem, hurtig og lækker. Bland kartofler med hakket persille, dild og tilsæt blåmuslinger, blegselleri, lidt hvidvin og lidt trøfler...

 
Frokost Forret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, muslinger: ca 5 min. Kogetid, kartofler: 15-20 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Salade Japonaise
5-6 mellemstore kartofler
½ l bouillon eller vand
1 tsk salt
olie
2 spsk vineddike
tør hvidvin
1 spsk hakket persille
1 spsk fintklippet dild

 
Endvidere:
15-20 friske blåmuslinger
1 stængel blegselleri
tør hvidvin
½-¾ dl muslingebouillon
4-5 hele peberkorn
1 ds trøfler ()
*
Sådan laves Salade Japonaise
1. Skræl kartoflerne.
Kog dem i bouillonen (vandet) 15-20 min., til de netop er kogte, men ikke for møre.

 
2. Skær de varme kartofler i skiver og anret dem i et halvdybt fad.
Drys salt over.

 
3. Børst muslingerne grundigt med en stiv børste under rindende, koldt vand.
Kassér muslinger, der ikke lukker tæt, eventuelt ved let bank mod bordet.

 
4. Skyl og del blegselleristængelen.
Kog hvidvin, peberkorn og blegselleri op i en gryde. Kom muslingerne i og læg låg på. Damp muslingerne ca 5 min. ved god varme. Ryst gryden af og til.

 
5. Tag muslingerne op af gryden.
Kassér eksemplarer, der stadig er lukkede.
Løsn muslingerne ved at vride lukkemusklen over.
Fjern eventuelt strengen, der ligger omkring muslingen og den lille sorte kugle, mavesækken.

 
6. Si muslingesuppen fint, enten gennem et klæde eller et tyndt lag pladevat lagt i en sigte.

 
7. Læg muslingerne tilbage i den halve skal og anret dem på kartoflerne.

 
8. Rør olie, vineddike, muslingebouillon og hvidvin sammen.
Hæld dressingen over kartoflerne. Drys med hakket persille og dild.

 
9. Hæld væden fra trøflerne og fordel dem over kartofler og muslinger.

 
Tips: Dåsemuslinger kan erstatte de friske.
Væden fra dåsen kan da indgå i dressingen. Trøflerne kan udelades.
Salatens franske navn er også Salade Francillon, opkaldt efter Dumas' skuespil »Francillon«, hvor salatblandingen spiller en rolle.

 

Se alle de bedste opskrifter med Salat

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.734 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her