Logo

Ungarsk gullasch

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ungarsk gullasch

 
Gullasch er en kraftig ret med kød og løg. Klassikeren er fint krydret med paprika. Godt på en kold dag. Opskriften på en lækker gryderet.
Til 4-6 personer. Tilberedningstid: ca 2 timer. Fryseegnet.

 
# Ingredienser
750 g skært oksekød (tykkam eller inderlår)
50 g svinefedt eller smør
3 dl hakket løg

1 fed hvidløg
2-3 spsk paprika edelsüss
½ tsk hel kommen

1 ds (70 g) tomatpuré
salt og groftmalet peber

4-5 dl bouillon (af terning)
2 dl cremefraiche

 
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i terninger, der brunes i fedtstoffet i en tykbundet gryde, evt. ad flere gange.
Tag det op med en hulske.

 
2. Hæld de pillede, hakkede løg ved og lad dem gyldne.
Læg kødet tilbage i gryden og drys med paprika og kommen, samt peber.
Rør tomatpuré og bouillon i.

 
3. Læg låg på gryden og lad kødet snurre 1-1½ time til det er mørt.

 
4. Smag til med salt og rør cremefraiche i lige før serveringen.

 
5. I Ungarn får man kartoffelklöße til, men vi foretrækker nok en god kartoffelmos, evt. en grøn salat.

 
Tips: Gullasch er en yndet ret i Balkanområdet, og der findes et utal af varianter, fx med grønne eller røde peberfrugter. Husk de skal renses omhyggeligt for kerner. Frugtkødet skæres i tern eller strimler og svitses sammen med løgene.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.335 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her