Logo

Valnøddeflutes med sirup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Valnøddeflutes med sirup


Langtidshævet brød smager af mere og bliver ekstra luftigt og saftigt. Disse flutes er skønne til fx ost eller som tilbehør til suppe.

2 brød. Arbejdstid: 15 min. Hævetid: ca. 1 døgn Bagetid: 20-25 min.

 

# Ingredienser til Valnøddeflutes med sirup:

10 g gær

4 dl vand

1 dl græsk yoghurt 10%

1 spsk mørk sirup

500 g hvedemel

100 g fuldkornshvedemel

15 g salt

200 g valnødder

*

 

Sådan laver du Valnøddeflutes med sirup:

DAG 1:

Rør gæren ud i det kolde vand.

Tilsæt yoghurt og sirup, og rør godt.

Tilsæt hvedemel, fuldkornsmel og salt, og ælt dejen godt i 8-10 min., så den bliver glat og elastisk.

Hak valnødderne groft, og ælt dem i dejen.

Læg dejen i en oliesmurt skål, og dæk den med husholdningsfilm.

Sæt den i køleskabet i 24 timer.

 

DAG 2:

Vend dejen ud på et meldrysset bord, del den i 2 portioner, og form dem til 2 flutes.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 1 time.

Rids flutene med en kniv, sæt dem i en forvarmet ovn på 200 °C, og bag dem i 15-20 min., til de er sprøde og gyldne på overfladen.

Afkøl på en bagerist.

 

Valnøddeflutes med sirup

Se flere brød og boller her

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.272 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her