Logo

Varm abrikosconfit med vaniljeparfait

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Varm abrikosconfit med vaniljeparfait

 
Dessert. Arbejdstid: 40 min. Iblødlægning: minimum 6 timer. Kogetid: 20 min. Frysetid: 3-4 timer. (4 personer) Middelsvær at lave. Pris: Mellem. Retten kan fryses  
 
# Ingredienser
Abrikosconfit:
400 g usvovlede, tørrede abrikoser
8 dl vand
400 g sukker (ca. 4,75 dl)
10 cm kanelstang
4-5 hele nelliker
1 usprøjtet citron

 
Vaniljeparfait:
6 æggeblommer
75 g flormelis (1,5 dl)
1 stang vanilje
5 dl piskefløde
Pynt: citronmelisse
Isform: ¾ l.

 
* Tilberedning
1. Sæt abrikoserne i blød aftenen før, dog mindst 6 timer, i vand, der netop dækker.
Vaniljeparfait:

 
2. Pisk æggeblommer og flormelis hvidt og luftigt.

 
3. Pisk fløden stiv.

 
4. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

 
5. Bland æggemasse, flødeskum og vaniljekorn.

 
6. Hæld massen i en form og stil den i fryseren 3-4 timer.

 
7. Rør nogle gange i parfaiten den første time, da æggene ellers kan synke til bunds.

 
Abrikosconfit:
8. Kog abrikoserne til mos i iblødsætningsvandet tilsat det yderste af citronskallen, citronsaft, nelliker, kanelstang og sukker.
Det skal ske for svag varme og under låg.

 
9. Fjern kanelstang og nelliker, pisk, blend eller porer abrikosmosen og server den varme abrikosconfit sammen med den kolde vaniljeparfait.
Pynt med et par blade citronmelisse.

 
Tips: Abrikosconfit klæ'r også chokoladeis særdeles godt.
Vaniljeparfaiten kan tilsættes 50 g grofthakkede valnødder.
Holdbarhed i fryser: 2-3 måneder.

 

 
Se de bedste opskrifter med abrikoser

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.048 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her