Logo

Vildand og hyldebærsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vildand og hyldebærsuppe

 
Efteråret, og dermed vildtsæsonen, er skudt i gang. Gråænder skydes fra 1. september til 31. december. Ikke alle kender en jæger, der har en friskskudt vildand, men heldigvis sælger mange fiskehandlere og velassorterede supermarkeder plukkede og grydeklare vildænder.

 
Vildand med savojkål og æblemos med peberrod
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid. ca. 1 time.

 
#
2 plukkede og rensede gråænder/vildænder
50 g smør
salt og friskkværnet peber

 
Æblemos:
500 g æbler
50 g sukker
3 spsk fintrevet frisk peberrod
1 spsk. æbleeddike

 
Tilbehør:
½ savojkål
2 spsk. olie
kogte kartofler eller brød
bredbladet persille
*

 
Dup ænderne med køkkenrulle.
Varm smør i en tykbundet gryde, og brun ænderne på alle sider.
Krydr med salt og peber.
Hæld lidt vand i bunden af gryden, læg låg på, og steg ænderne i ca. 45 min. ved svag varme.
Lad kødet hvile i ca. 15 min., før brystkødet skæres fra benene og ud i mindre stykker.

 
Vildandelårene skal simre videre i længere tid.
Kog dem evt. til vildtsuppe eller -sauce til næste dag.

 
Skræl og udkern æblerne, og skær dem i små stykker.
Varm sukker i en tykbundet gryde, og tilsæt æbler og lidt vand.
Kog æblerne under låg i 5-10 min., til de er helt møre.
Mos dem med et piskeris eller en stavblender.
Rør sukker i, mens mosen er varm, så sukkeret smelter.
Lad mosen køle lidt af, og smag til med peberrod, æbleeddike, sukker, salt og peber.

 
Snit savojkålen fint.
Steg af kålen i olie på en varm pande, og krydr med salt og peber.
Server stegt vildand med kål, æblemos med peberrod, kartofler eller brød, og drys med persille.

 
Hyldebærsuppe med chokoladeis
4 personer. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: 3 min.

 
#
8 dl hyldebærsaft
1 spsk citronsaft
1 spsk kartoffelmel
1 spsk. vand

 
Tilbehør:
1 liter god chokoladeflødeis hakket mørk chokolade
*

 
Bring hyldebærsaft og citronsaft i kog i en gryde.
Rør en jævning af kartoffelmel og vand.
Tag gryden af varmen, og rør jævningen i.
Suppen må ikke koge, efter at den er jævnet.
Server suppen lun med chokoladeis, og drys med hakket chokolade.

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.236 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her