Logo

Vildsvineragout

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vildsvineragout

 
Det ureelle kød fra dyrevildt er glimrende til ragout'er eller gryderetter. Det samme gælder hjerte, tunge og lever fra vildt samt ældre vildtfugle, der har svært ved at blive møre ved stegning.
Der er mange gode ting i Vildtgryden, der sagtens kan serveres som gæstemad.
Til 6 personer. Marineringstid: 2 døgn. Tilberedningstid: ca 1¼ time. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
750 g vildsvinekød uden ben (bov eller nakke)


Marinade:
3½ dl hvidvin
1½ dl vineddike
1 fed hvidløg

2 kviste timian eller 1 tsk tørret
2 laurbærblade
3-4 blade salvie eller ½ tsk tørret
4 hele peberkorn
2 tsk salt


Desuden:
2 gulerødder
2 løg

2 spsk hvedemel
50 g smør

2 dl cremefraiche
evt. kulør

 
* Tilberedning
1. Skær kødet i små stykker og læg dem i en skål.

 
2. Bland alle ingredienserne til marinaden og hæld den over kødet.
Rør så kød og marinade blandes godt.
Dæk skålen til og stil den koldt to døgn.

 
3. Skrab gulerødderne og skær dem i skiver.
Skær de pillede løg i skiver.

 
4. Tag kødet op af marinaden og lad det dryppe godt af.
Vend det derefter i melet.

 
5. Varm smørret i en tykbundet gryde.
Brun kødstykkerne godt heri.
Kom gulerødder og løg i gryden og lad dem svitse med få minutter.
Kom timian og laurbærblad fra marinaden i gryden.
Si marinaden, mål 3 dl op og hæld det i.
Læg låg på og lad retten snurre i ½ time.
Rør af og til, så retten ikke brænder på.

 
6. Rør creme fraiche i og lad det snurre yderligere et kvarter, eller til kødet er mørt.
Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt kulør.
Kogte kartofler eller kartoffelmos serveres til.

Kogte grønne bønner og en salat er også godt tilbehør.

 
Tips:
Retten kan tilsættes 250 g skivede champignon som smørristes inden de kommes i sammen med cremefraichen.
Hvis ragout'en virker for tynd, kan den jævnes med lidt mel til sidst.

 
Server en af vores salater til.
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en grøn salat HER
En rødkålssalat kan også serveres til, se opskrift her
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 17.181 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her