Logo

Wontons

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Wontons 

 
Forret. Arbejdstid: 45 min. Skal hvile, dej: 30 min. Kogetid, rejer: 3-5 min. Stegetid, wontons: 3-5 min. pr. hold. Svær at lave. Mellem pris. 4 personer.

 
# Ingredienser til Wontons
Dej:
300 g hvedemel (5 dl)
1 dl vand
1 æg
Fyld: 12 kinarejer (evt. frosne)

 
Sur-sød sauce:
1½ dl (fjerkræ)bouillon
4 spsk rødvinseddike
4 spsk sukker
1 spsk konc. tomatpuré
1 spsk kinesisk soja
1 spsk (tør) sherry
1 spsk maizenamel
Til pensling: æggehvide
Til stegning: 5 dl vindruekerneolie
*
Sådan laves Wontons
Dej:
1. Sigt melet og læg det i en bunke på køkkenbordet.
Pisk vand og æg let sammen og hæld blandingen ned midt i melet.
Ælt dejen glat og smidig, dæk den med et fugtigt klæde ca 30 min.

 
Fyld:
2. Skyl rejerne i koldt vand og kom dem i rigeligt, kogende letsaltet vand 3-5 min.
Lad dem hvile 5 min. i kogelagen, inden de hældes i en si til afkøling.
Bruges frosne, kogte kinarejer, skal de blot tøes op inden anvendelsen.
Pil de afkølede, eller optøede, kinarejer og hak dem groft.

 
Sur-sød sauce:
3. Bland bouillon, vineddike, sukker og tomatpuré i en kasserolle.
Lad det koge op. Rør maizenamelet glat med soja og hæld det i.
Lad saucen koge et par min. og smag til med sherry.
Tag kasserollen fra varmen.

 
Wontons:
4. Ælt dejen godt igennem.
Rul den papirtyndt ud på et melet bord og skær den i ca 8 cm store kvadrater.
5. Tag to dej plader og læg dem oven på hinanden.
Læg 1 tsk fyld på den ene spids.
Rul spidsen over fyldet ind mod midten.
Pensl resten af dejfladen med æggehvide.
Fold venstre og højre spids ind mod midten og pres dem sammen.
Del de to dejlag i den sidste spids og kræng den ene ind gennem midten, den anden dej spids trækkes den anden vej.
Nu vil wontonen være svøbt.

 
6. Skal det være let, kan dejpladen pensles med æggehvide, fyldet lægges på den ene spids og dejen foldes hen over, så der dannes en trekant.
Pres kanterne lidt sammen.

 
7. Hæld olien i en wok eller en frituregryde og varm den op til 180 °C.
En franskbrøds-terning på 1 cm skal blive gylden på 1 minut, så har olien den rigtige temperatur.

 
8. Steg wontonerne 3-5 min i den varme olie nogle stykker ad gangen.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

 
9. Varm den sur-søde sauce op og server den til de varme, sprøde wontoner.

 
Tips: Wontonerne kan også serveres kolde som snacks. (når de er stegt)
Wontonsvøb kan købes færdige i forretninger med kinesiske delikatesser.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.305 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her