Svinemørbraden
er paneret med den japanske panko-rasp, der giver kødet en ekstra sprød
overflade.
2
personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege/bagetid:
ca. 30 min.
#
Ingredienser til Panko-mørbrad med ovnkartofler:
1
svinemørbrad
2 tsk
røgsalt og friskkværnet peber
2-3
spsk hvedemel
1
æg
2
dl panko-rasp (evt almindelig rasp)
1
drys knust chili
2 spsk
revet parmesanost
olie
og smør til stegning
Tilbehør:
500
g kartofler
2 spsk
olie røgsalt
2Sg
smør
250
g fine grønne ærter
2-3
spsk hakket persille
* Sådan
laver du Panko-mørbrad med ovnkartofler:
Afpuds
mørbraden.
Skær
den over på midten, og lavet snit på langs et par cm ned i kødet.
Bank
de to stykker mørbrad ud med en kødhammer eller kagerulle.
Krydr
med røgsalt og peber.
Lad
kødet hvile i ca. 15 min.
Skær
kartofler i terninger, og vend dem med olie i et ovnfast fad.
Bag
dem ved 200 °C i ca. 30 min.
Krydr
kartoflerne med røgsalt.
Vend
mørbradstykkerne i mel, dernæst i sammenpisket æg, og til sidst i panko-rasp
blandet med chili og revet parmesanost.
Steg
de to stykker kød på en pande med gyldent smør og olie i ca. 4 min. på hver
side.
Smelt
smør i en gryde, og tilsæt ærterne.
Krydr
med salt, og drys med hakket persille.
Server
panko-mørbrad med ovn kartofler og ærter med persille.
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD