Forår
på italiensk! Brug de grønsager, du har eller bedst kan lide. Og her er der
ingen ko på tallerkenen. På dansk hedder retten Forårspasta
Arbejdstid:
20 min. Koge/stegetid: 10 min. Ikke fryse-egnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Pasta primavera:
500
g forårsgrønsager (fx broccolibuketter, asparges, sukkerærter eller squash)
25
g smør
250
g frisk fettuccine (eller 150-200 g tørret)
2
spsk pinjekerner
1
fed hvidløg (finthakket)
1
spsk olie
1
dl fløde
bredbladet
persille og frisk basilikum
salt
og peber
Tilbehør:
parmesanost
*
Sådan laver du Pasta primavera:
Rens
grønsagerne og skær dem i mundrette stykker.
Damp
dem i en sauterpande med smør, en smule vand og salt 3-5 min.
Kog
pastaen efter pakkens anvisning.
Rist
pinjekerner og hvidløg gyldne i en gryde med olie og tilsæt fløde.
Giv
det et opkog og vend den afdryppede pasta og grønsagerne i.
Drys
med friskhakkede krydderurter, smag til med salt og peber og server med
friskrevet parmesanost.
---
Info:
Pasta primavera, forårspasta, er en amerikansk ret som består af pasta og
friske grønsager, udviklet i 1970'erne.
Kilde: Hjemmets bedste MAD