De nye kartofler passer fint sammen med sæsonens dejlige
grønsager og krydderurter. Brug panderetterne som grøn ret eller tilbehør.
Arbejdstid:
25 min. Koge/stegetid: 25 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så
halver portionen.
# Ingredienser til Varm salat af kartofler, grønne bønner:
250
g små nye kartofler
½
spsk olie
15
g smør
1
fed hvidløg
125
g grønne bønner
½
tsk paprika
½
tsk stødt spidskommen
½
tsk stødt koriander
125
g blommetomater (halve)
frisk
koriander eller persille
evt.
1-2 dl yoghurt
salt
og peber
*
Sådan laver du
Skrub
eller skrab kartoflerne rene, skyl dem og tør dem godt.
Varm
en pande med olie og smør og hæld kartoflerne på panden.
Læg
det upillede hvidløgsfed ved kartoflerne og steg dem ved middelvarme, til de er
gyldne og næsten møre - 12-15 min.
Nip
bønnerne og blancher dem i kogende, letsaltet vand 2-3 min.
Hæld
dem i et dørslag og skyl dem med koldt vand.
Bland
de tørre krydderier og drys dem over kartoflerne.
Vend
rundt og tilsæt bønner og tomater.
Steg
under omrøring 3-5 min. og smag til med salt og peber.
Server
salaten varm, lun eller afkølet med et drys koriander eller persille og evt.
lidt rørt yoghurt.
Se flere dressinger og skønne salater
her
Kilde: Hjemmets bedste MAD