Der er intet som en styrkende suppe, hvor de traditionelle vintergrønsager går op i en højere enhed med en godt krydret pølse - kan spises/nydes hele året.
Til 2 personer. ❤
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning, 45 min.
# Ingredienser
300 g kålroer eller pastinakker
300 g kartofler
1 pakke suppeurter
150 g løg
2 spsk smør
salt, peber og muskat
1 l grønsagsbouillon
1 laurbærblad
2 stærkt krydrede pølser, fx chorizo
2 spsk merian eller persille (grofthakket)
* Tilberedning
1. Kålroer, kartofler og suppeurter gøres i stand, skrælles
evt, skylles og skæres i ca 2 cm store terninger.
Løgene skæres også i små terninger.
Det hele hældes i en gryde, svitses let i det smeltede smør og krydres kraftigt
med salt, peber og muskat.
2 Bouillonen hældes ved, laurbær og pølser tilsættes.
Det hele koges op og små koger tildækket i 25-30 minutter.
laurbærbladet fjernes.
Pølsen skæres i skiver, og det hele drysses med merian eller
persille.
Energi pr. portion: 25 g protein, 39 g fedt, 37 g kulhydrater
= 607 kcal (2534 kJ)
ENSARTETHED
For at grønsagerne bliver møre samtidig, skal de helst
skæres i lige store terninger.
Det lykkes bedst sådan: først i skiver, så i stave, så i
terninger.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.