Bøf
Rydberg er svensk luksus-biksemad, der laves af godt oksekød. Desserten en frisk
frugtsalat med honningrørt yoghurt.
Bøf Rydberg
Arbejdstid:
30 min. Stege/kogetid: 20 min. Kødet er fryse-egnet. 4 personer
#
Ingredienser til Bøf Rydberg:
4
tykke oksebøffer (evt. 500 g oksetyndsteg eller -mørbrad)
750
g kogte og pillede kartofler
2
løg
25
g smør
1 spsk
smør + 1 spsk olie
salt
og friskkværnet peber
4
friske æggeblommer
200
g cremefraiche 18%
2 spsk
grov sennep
Pynt:
bredbladet persille
*
Sådan
laver du Bøf Rydberg:
Skær
kødet og kartoflerne i terninger på ca. 2x2x2 cm.
Pil
løgene og hak dem fint.
Steg
løgene klare i smør, skru op og brun kartoflerne sammen med løgene.
Steg
kødterningerne på en anden rygende varm pande med smør og olie, til det er
brunt på alle sider.
Bland
kødet med kartofler og løg og krydr med salt og peber.
Server
Bøf Rydberg med rå æggeblommer og cremefraiche rørt med sennep.
Pynt
med persille.
Frugtsalat med honning-yoghurtcreme
Arbejdstid:
30 min. 4 personer
#
Ingredienser til Frugtsalat:
2
æbler
2
pærer
100
g mørke vindruer
2
appelsiner
2
bananer
200
g yoghurt naturel 10% eller skyr
4-6
spsk flydende honning
*
Sådan
laver du Frugtsalat:
Vask
æbler, pærer og vindruer i koldt vand.
Skær
æbler og pærer i både og fjern kernehusene.
Skær
vindruerne i halve og fjern evt. kerner.
Skræl
appelsiner og bananer og skær alle frugterne i mindre stykker.
Bland
sammen til en salat og server med yoghurt eller skyr smagt til med honning.
Se flere
2-retters menuer her
Kilde: Hjemmets bedste MAD