Det siges ofte, at
"det er saucen, der gør bøffen". Og det kan man virkelig sige om
denne honningsauce - den er noget ganske særligt.
Tid: 20 min. 4 pers.
# Ingredienser
4 møre oksebøffer, 1½ cm
tykke
1-2 spsk smør eller margarine
1 tsk salt
¼ tsk peber
SAUCE:
3 spsk honning
2 spsk sennepspulver
½ tsk salt
½-1 tsk knuste
sennepskorn
½ dl piskefløde
1 bdt. purløg
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
saucen. Rør honningen blød.
Tilsæt
sennepspulver, salt og knuste sennepskorn.
Tilsæt fløden lidt
ad gangen og rør det til en cremet sauce.
Rør klippet purløg i.
2. Tryk bøfferne let
ud med hånden.
3. Smelt fedtstoffet
på en stegepande.
Læg kødet på, når
fedtstoffet er stegeklart.
Fyld ikke panden for
meget, for så bliver kødet ikke brunt.
4. Steg bøfferne 2
min på hver side alt efter hvor rødt du vil have kødet.
Drys med salt og
peber.
5. Server kødet med
saucen, bagte kartofler og en god blandet salat;
fx med rosésalat.
julesalat og champignoner.
Tips: Hvis honningen er hård, kan du sætte glasset
uden låg i mikroovnen.
Lun honningen ved
350W 1-2 min. Så er den let at røre ud.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------