Selvom en Fu Yong ('hvide lotusblade') almindeligvis
beskrives som en omelet, bør man kun anvende æggehvider for at få en meget
delikat konsistens.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 5 min.
# Ingredienser
175 g kyllingebryst, uden skind og ben
½ tsk salt
peber
1 tsk risvin eller tør sherry
1 spsk Maizena
3 æg
1 tsk finthakkede forårsløg
3 spsk vegetabilsk olie
125 g ærter
1 tsk lys sojasauce
salt
nogle dråber sesamolie
* Tilberedning
1. Kyllingekødet skæres i meget tynde skiver på tværs af
fibrene med en flækkekniv.
Læg dem i et lavt fad.
2. Rør ½ tsk salt, peber, vin og Maizena sammen i en lille
skål.
3. Hæld denne blanding over kyllingestykkerne og vend dem,
så de bliver helt dækkede.
4. Pisk æggene sammen i en lille skål med 1 knsp salt og
forårsløg.
5. Varm olien i en forvarmet wok, tilsæt kyllingekød og
lynsteg 1 minut.
Sørg for, at skiverne er adskilte.
6. Hæld æggemassen over kyllingekødet og rør let som til et
røræg, til æggemassen er fast.
Rør ikke for voldsomt, for så vil den gå itu i olien.
Rør olien op fra bunden af wokken, så Fu Yong'en kommer op
til overfladen.
7. Tilsæt ærter, sojasauce og salt efter smag og bland det
godt.
Fordeles på varme tallerkener, stænkes med sesamolie og
serveres.
Næringsindhold:
Kalorier 220. Sukker 1 g. Proteiner 16 g. Fedt 14 g.
Kulhydrater 7 g. Mættede fedtsyrer 3 g.
Kokkens tip
Man kan eventuelt anvende kyllinge-inderbrystfilet til denne
ret. Det er små, lækre stykker kyllingekød, som ikke kræver udskæring, og som
er meget møre.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.