Her får du lette forretter i flere spændende udgaver. Fx
Fuglelevermousse, med løgfedt, med tørret frugt, med enebær eller med øl – de
bedste forretter
Forberedelse: 15
min. Tilberedning: 10 min. 6 personer.
# Ingredienser
400 g kyllingelever
400 g andelever
3 løg
3 skalotteløg
1½ spsk smør
1 stilk timian
1 laurbærblad
6 dl piskefløde
2 spsk armagnac
1 spsk kyllingebouillon
salt og peber
* Tilberedning
Rens leverne, og
skær dem i små stykker. Sæt til side.
Pil og hak løg og
skalotteløg. Smelt smørret på en pande.
Brun løg,
skalotteløg, timian samt laurbærblad 3 min.
Tilsæt leveren, og
steg for lav varme 8 min under omrøring.
Tag laurbærblad og
timian op.
Blend leveren, og
passér det igennem en si ned i en skål.
Pisk fløden, til den
er godt stiv.
Sæt skålen på is, så
den står fast.
Hæld armagnac og
bouillon i, tilsæt fløden, og smag til
med salt og peber.
Bland det forsigtigt sammen.
Hæld blandingen i en
terrin, og stil den i køleskab 4 timer.
Ikke ligefrem en
slankeopskrift, men med den intense smag
rækker moussen langt
i små portioner.
Fuglelevermousse med løgfedt
Halvér 3 skiver surdejsbrød, og smør dem med 1 spsk løgfedt.
Servér med moussen.
Fuglelevermousse med tørret frugt
Skær 1½ spsk tørrede abrikoser, 1½ spsk tørrede figner, samt
1½ spsk rosiner i små tern, og tilsæt til leverblandingen.
Fuglelevermousse med enebær
Udskift armagnac med gin, og tilsæt 5 knuste enebær til løgblandingen.
Fuglelevermousse med øl
Tilsæt 1½ dl brown ale til leverblandingen under
tilberedningen,
og hæld 1½ dl mere over moussen efter tilberedning,
så holder den sig fugtig.
Se alle de bedste opskrifter med Forretter Suppe
Hovedret Tilbehør Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------