Den grove pasta gør denne ret sundere og samtidig meget lækrere. Sammen med den farverige,
sydlandsk inspirerede grønsagssauce bliver det en dejlig middag.
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
250 g
fuldkornsspaghetti
SAUCE:
1 stilk bladselleri
1 løg
1 mellemstor
aubergine
1 spsk olie
1 ds. flåede tomater
1 spsk kapers
8-10 grønne oliven
1 spsk tomatpuré
1 spsk rødvinseddike
1 tsk sukker
¼ tsk sort peber
* Fremgangsmåde
1. Kog spaghettien
efter pakkens anvisninger. Lad den dryppe af.
2. Hak
bladsellerien. Pil løget og hak det.
3. Skær auberginen i
centimeter-store tern.
4. Opvarm olien i en
gryde. Svits løg og selleri et par min.
Tilsæt auberginen og
lad den stege med et par min.
5. Hæld de flåede
tomater, med væde, ned i gryden.
Tilsæt kapers,
oliven, tomatpure, rødvinseddike, lidt sukker og peber.
Lad retten koge ca
10 min.
Server caponataen
varm eller kold til pastaen.
Tips: Lav saucen i mikroovnen: Læg alle
ingredienserne i en egnet skål. Undlad svitsningen.
Dæk skålen til og
tilbered ved 750W i 5-6 min.
INFO: Caponata er en siciliansk ret bestående af hakket
stegt aubergine og andre grønsager, krydret med olie, tomatsauce,
selleri, oliven og kapers, i en krydret sauce (agrodolce). Talrige lokale
varianter findes vedrørende ingredienserne ved at tilsætte gulerødder, paprika,
kartofler, pinjekerner og rosiner.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta eller Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------