Her er det saucen,
som gør fisken. Fyldig og stærk og med den rette krydring - som i dette
tilfælde er hvidløg. Provençale er jo ofte retter med meget hvidløg i.
Tid: 30 min. 4 pers.
# Ingredienser
600 g helleflynder i
skiver
SAUCE:
1 løg
4-5 fed hvidløg
2 spsk olie
1 ds. hakkede tomater
(ca 400 g)
1 lille ds.
ansjosfileter (50 g)
2 dl fiskebouillon
(vand + terning)
1 tsk salt
¼ tsk sort peber
saften af ½ citron
½ tsk rosmarin
½ dl hakket persille
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
saucen.
Pil løget og hak det
groft. Pil hvidløgene og skær dem i skiver.
2. Opvarm olien i en
sauterpande.
Svits løg og hvidløg et par minutter uden at det tager farve.
3. Tilsæt tomaterne
med væde, ansjosfileterne og fiskebouillonen.
4. Smag til med
salt, sort peber, citronsaft og rosmarin.
Lad saucen koge ca
10 minutter.
5. Læg fiskeskiverne
i saucen, lad dem simre med ca 5 min,
eller til de er
hvide og faste.
6. Server retten
drysset med persille.
Ris, hvidt brød og
icebergsalat smager godt til.
Tips: I stedet for helleflynder kan du bruge
sandart eller anden fast fisk,
der tilberedes som
anvist ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Helleflynder eller andre Fisk
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------